10 februarie 2010

Juniorii din PSD se plimbă cu un UTC nou-nouţ

În interiorul PSD şi va fi înfiinţată o nouă structură cu filiale judeţene. Este vorba de Liga Tinerilor Seniori în care vor activa membrii trecuţi de 35 de ani, dar nu au mai mult de 40 de ani. Scopul declarat este acela de a-i pregăti pe foştii „juniori“ din PSD pentru contactul cu „seniorii“, aceştia urmând să beneficieze şi de programe de instruire privind administraţia publică locală şi judeţeană.
Liga va fi coordonată la nivel naţional de giurgiuveanul Petrişor Mustăţeanu, actualul preşedinte al Tineretului Social Democrat din Giurgiu.
Noua structură arată prăpastia adâmcă dintre juniorii (mormolocii) şi seniorii (mamuţii) partidului, imposibilitatea accesului la funcţii importante în partid, dar şi fragilitatea politică a tinerilor social-democraţi care treceau de la juniorat la seniorat fără să-şi însuşească abce-ul politichiei. Tinereii social-democraţi încearcă prin noua structură o manevră de învăluire de genul UTC-ului de atădată.
Ca giurgiuvean nu mă mândresc mai deloc cu faptul că noul UTC este condus de Petrişor Mustăţeanu. Nu am motive în acest sens. Ascensiunea lui Pepi Mustăţeanu nu s-a făcut în niciun caz pe cale naturală. E ca o naştere prin cezariană. Dă şi el din coate, ce dracu altceva mai productiv să facă, la ce altceva se pricepe mai bine, el şi alţi mii de juniori răspândiţi prin toate partidele? Vor să parvină pe această cale. Competenţa este o noţiune pentru fraieri.
Pe de altă parte, că este Mustăţeanu la timona noii structuri, că este altul, tot un drac. Noua schemă este doar o sală de aşteptare în care foştii juniori găsesc jucării să-şi omoară timpul până vine acceleratul. Nu sunt convins că un astfel de mutant va devora mamutul. Peste câtiva ani se va înfiinţa Liga Foştilor Tineri Seniori, tot cu Petrişor Mustăţeanu portdrapel. Sper ca iniţiativa juniorilor PSD, rămaşi holtei, să nu fie adoptată şi de alţi juniori. Dar, cum lucrurile proaste în politică se adoptă repede, tare îmi este teamă că vom vedea astfel de schelete şi la alte partide, cu denumiri diferite, cum ar fi Liguţa Liberalilor Eliberaţi din Juniorat sau Fundaţia Foştilor Juniorilor Decocraţi şi Liberali sau Udemeriştii Trecuţi Dincolo de Graniţele Junioratului sau Noua Generaţie de Juniori sau Partiduleţul Juniorilor Mari. Go, Pepi, go!

2 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Multumesc frumos de mediatizare! Dincolo de comentariile facute, la cat esti tu de acid de obicei, cu mine ai fost chiar dragut. Si pentru asta-ti multumesc frumos !

Metaxa spunea...

Daca ti-as raspunde: nu ai pentru ce, te-aş minti. Refuzand functia, ai ratat ocazia sa intri in istorie. Ca sigla pentru formatiunea voastra sa alegeti curcile. Suntei de rasul curcilor cu fundatia voastra utecista.