16 iulie 2009

(Poli)tichia de furat a lui Che Guevara de Giurgiu


Presa portocalie giurgiuveană ce se afişează online cu tot soiul de personaje, a deschis vana interviurilor inundând media înconjurătoare cu judecăţile de valoare ale unor nulităţi politice precum Cezar Măgureanu sau Petrişor Mustăţeanu.
Când portocaliul pseudonim Iadu Michiduţă nu-şi bagă coada în trebile politice locale, se dă de trei ori peste cap, îşi schimbă I.D.-ul, transformându-se într-o maşinărie de pus întrebări. Astfel Petrişor Mustăţeanu se transformă din Dexter în Che Guevara politicii locale. Cezar Măgureanu din trădătorul liberalilor în posibil candidat la primăria Giurgiu. Şi aşa mai departe până se depopulează iadul lui Michiduţă de peştişori cu burţile pline de icre, gata să le decarteze online.
Dintre toţi intervievaţii, unul sare în evidenţă. Este vorba despre Dexter – Che Guevara, Pino Mustăţeanu, care a evoluat, conform standardului Michiduţă, de la stadiul de moluscă manglitoare de căciuli la maimuţă lipitoare de afişe până la erectus directorus cu masterat.
„Băieţaşul ăsta, deşi nu pare să aibă capul mare, a realizat că politica, imbinată cu şmecheria, cu un banc spus când trebuie, îl poate propulsa unde nici n-a visat. El era PEPINO, lipitorul de afişe, omul cu hei-rupul, responsabil cu gălăgia şi scandalul când ceva nu-i convenea…”. Citatul nu-mi aparţine, pe el are copyright Michiduţă pseudonimul portocaliul. În replică, în preambului interviului de pomină, lepădându-se de Satana, Ion Diaconescu consemnează: Pepi este un Ponta al Giurgiului, cu aspiraţii de... Che Guevara.
Pino Che Guevara este acum director la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Giurgiu, unde, dacă ne luăm după Ion Diaconescu, pare omul potrivit la locul potrivit. În replică, de-al dracu, Michiduţă îl contrazice fiind de părere că şi-a atins gradul de incompetenţă.
Deşi sfătuit prieteneşte de jurnalistul Dan Mucenic să-şi vadă de ceaprazeria lui, ceghevara giurgiuveană, s-a încăpăţânat să intre în politică: „Într-o zi i-am spus (lui Dan Mucenic –n.n.) că voi intra în politică... - Ştii să joci sah? Câte mutări vezi înainte pe tablă? - Păi, vreo patru... - Când o să vezi şi o să şi faci 12 mutări, atunci să intri. (Minţind ca o gazetă comunistă, Pino spune – n.a.) Acum sunt în situaţia să gândesc cele 12 mutări, însă nu pot realiza decât 4.”.
Aşadar, gura păcătosului adevăr ceghevăreşte. Şi mai spune micuţul Ponta de Giurgiu: “Politica presupune proiecte şi realizări pentru cetăţeni.”
Apoi, dezicându-se de propriul postulat, Pino cel frumos o trânteşte de gard, declarând: “Principiul de baza al democraţiei este să faci pentru tine şi familie, şi dacă mai rămâne timp, şi pentru ceilalţi”. Am încheiat citatul, în hohote de plâns.
Sfârşim incursiunea în abis cu artificii, reproducând momentul de excelenţă al micuţului Ponta, cel ce se crede Che Guevara al politicii locale, motiv pentru care şi-a postat pe blog şi poza revoluţionarului argentinian. Atenţie mărită că o astfel de fractură logică nu întâlnim la tot pasul: “Când sunt criticat de presă, este pentru mine un semnal că sunt pe drumul cel bun. Am şi exemple... Lucian Iliescu era să fie linşat în '89 că ar fi fost securist - apoi a ajuns primar. Cezar Măgureanu - s-a scris despre el că a devalizat bănci - acum e senator...”.
Michiduţă de la publicaţia online consemna cândva că Pepi Mustăţeanu ar fi avut în tinereţe un bodicec cu justiţia pe chestia unor căciuli manglite de pe capul trecătorilor. În acest context înţeleg testamentul politic de mai sus şi aspiraţia sa la fotoliul de prefect al judeţului Giurgiu. Doar pentru a-i face o plăcere lui Michiduţă, vom spune în final că factorii de decizie şi-au dat seama că funcţia era o căciulă prea mare pentru capul său mic şi ceghevarist. O căciulă imposibil de furat.

3 comentarii:

Mira spunea...

Cum poate un om politic din Giurgiu sa fie denumit si comparat cu Che Guevara? asta este blasfemie...nimeni nu va ajunge la valoare lui Ernesto Guevara...mai ales un roman...

Metaxa spunea...

Corect doar in prima parte a comentariului8 tau. Cine se poate compara cu revolutionarul argentinian? Cu atat mai putin un neicanimeni precum giurgiuveanul respectiv?
Totusi, pentru a fi corecti cu istoria, sa nu uitam ca... de numele lui Che Guevara se leaga cateva crime la comanda. Si nu vorbesc aici de perioada sa din Bolivia, ci chiar de perioada cand a fost seful guvernului Cubanez.

Mira spunea...

Toata lumea stie ca a savarsit si astfel de crime...cu toate astea insa Cuba ar fi trait in mizerie si incultura multi ani daca nu ar fi existat un Che Guevara.
Daca o data la 50 de ani s-ar naste unul asemenea lui, lumea asta ar fi mai buna...