14 februarie 2013

Sclavagism pe sistem... si pe persoana fizica.


Secolul XXI. Undeva intr-o comuna din sudul Romaniei.
(Din arhiva Observator Giurgiu)
Au trecut 10 ani. S-a schimbat ceva in "epoca" sclavagismului modern in Romania?
Precizare.
În urma anchetei desfăşurată în com. Gostinu, Direcţia pentru Protecţia Copilului Giurgiu a mai găsit încă 15 minori care, ca şi Gheorghiţă şi Mihăiţă, lucrau la sătenii din comună. S-a dispus plasarea acestora la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, urmând să fie predaţi Direcţiilor de Protecţie a copilului de pe raza judeţelor unde îşi au domiciliul stabil. Ceilalţi copii ai familiei Ciornei au fost duşi la Centrul de Plasament din Iaşi. Parchetul de pe lângă Judectoria Giurgiu continuă ancheta în cazul familiilor Ţârcă şi Calcea pentru a aduna toate probele necesare încheierii unui dosar penal sub acuzaţia de trafic de minori. De asemenea, susţin aceleaşi surse, ancheta se va extinde şi asupra celorlalte familii din comună precum şi asupra familiei Ciornei.
Gheorghiţă Ciornei este acum în afara oricărui pericol, fiind transportat din secţia de terapie intensivă în secţia de chirurgie plastică a spitalului Grigore Alexandrescu.
Dupa 10 ani de "sclavagism" si promisiuni ca va fi mai bine, am ajuns sa exportam "sclavaagismul", la capsuni, la sters la cur batranii din Europa, in timp ce parintii si bunicii nostri mor tristi si abandonati in casele lor, la munca non-stop pe santiere, pe cativa euro, sa fim umiliti la cele mai grele munci.

8 comentarii:

reparatii frigidere spunea...

trist dar adevarat

Mihai spunea...

nu vad nimic rau in a munci contra cost la orice varsta, copii acestia ar fi murit de foame , e atata saracie in tara, inca nu iti poti imagina, nu e rau in a munci, la orice varsta, daca te intelegi cu el, ii dai mancare si bani , ce e rau in asta?
E mai bine sa ii lase sa moara de foame, ii inchizi acolo sa stae degeaba,sa manance, sa se bata intre ei, in centre de plasament sa fie poate chiar abuzati sexual de cei mai mari, loviti, prost hraniti,la 18 ani le dau drumul pe strada, halal solutii,mai bine lasati-i in pace, nu fac rau nimanui, si nici stapanii, atat timp cat se poarta omeneste cu ei, cunosc cazuri de genul asta in toata tara, nu e nimic rau in asta

amenajari living spunea...

Daca ar munci toata lumea ar fi fost altfel aceast atara!!!!

cantare electronice spunea...

Insanatosire grabnica!

carucioare copii spunea...

Uluitor de grov!

anunturi gratuite spunea...

Nu s-a schimbat nimic in bine, din pacate!

optimizare motoare spunea...

Ochii sunt inchisi, decele mai multe ori, in astfel de cazuri...

servicii adwords spunea...

atata timp cat reprezinta un efort voit nu vad unde ar fi problema..atentie raportul de forte sa fie echitabil