20 noiembrie 2009

Marea confruntare s-a încheiat cu Traian Băsescu gâfâind

S-a încheiat Marea Confruntare a turul I. Declar cu sinceritate că doream să-l văd pe Crin Antonescu mult deasupra celorlalţi contracandidaţi. Nu s-a detaşat net. În schimb a evoluat bine pe parcursul dezbaterii, cu câteva mici excepţii. Poate pe domeniul edicaţiei şi la întrebarea cu reperul moral. În rest a avut replică, a avut timpul de reacţie cel mai mic, a fost tăios când trebuia (chiar şi când nu era cazul), mi-a dat siguranţa că ar putea schimba imaginea României dacă i se va oferi această ocazie.
Traian Băsescu s-a arătat obosit. Dar nu asta este problema cea mai mare a lui. Omeneşte este de înţeles. Marea problemă este că de data asta are cel mai slab staff de campanie, care nu i-a organizat eficient programul de campanie şi evoluţia televizată. S-a simţit asta încă de când Traian Băsescu s-a pretat la clipuri satirice de slabă factură. Încorsetat de timp şi temele stabilite, Traian Băsescu nu s-a dezlănţuit. A fost de câteva ori lipsit de reacţie. Un om obosit, trist uneori.
Mircea Goana, mult mai proaspăt decât m-aş fi aşteptat. Mircea Goană s-a lăsat greu doborât. A încercat să joace rolul "diplomatului". A reuşit de câteva ori. Mai ales în final.
Aveam o strângere de inimă pentru Crin Antonescu. Azi a fost la Giurgiu, alături de Tăriceanu şi Vosganian. Şi-a încheiat campania din turul I la Giurgiu în semn de respect pentru cea mai puternică organizaţie din provincie. Mă aşteptam să resimtă efortul unui tur de forţă. Din fericire a fost proaspăt. Sperăm la turul II. Sunt şanse.

Niciun comentariu: