19 noiembrie 2009

Giurgiu, tragere la sorţi prin strigare de numere

La Giurgiu, tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de vot s-a făcut prin strigare de numere ca în bancul cu proşti, unde unul strigă un număr şi toţi se tăvălesc de râs pe jos pentru că ştiu bancul. Aşa ceva s-a întâmplat şi la Tribunalul Giurgiu, unde reprezentanţii partidelor politice şi ai primăriilor au dat câte un număr pentru nominalizări.
Lista cu persoanele nominalizate a fost publicată pe SITE-ul Prefecturii Giurgiu. Iată de ce s-a apelat la strigare de numere ca la Bingo.  Iniţial, Prefectura a anunţat presa locală că doreşte ca această "extragere" să se facă în prezenţa presei locale. La momentul oportun.... hopa! mass-media locală nu a fost invitată, cu excepţia a două publicaţii, dintre care una online, de coloratură portocalie. Prefectul Noruţ Stănişteanu, ca de obicei, se spală pe mâini, considerând că invitarea mass-media la "extragere" a fost apanajul Tribunalului Giurgiu. Aiurea. Aşa s-a stabilit în cercurile pătrăţoase ale PDL-ului pe care-l serveşte acum cu atâta sârg.
PSD şi PNL şi-au desemnat câte 3 reprezentanţi în vreme ce PDL a desemnat câte 6 sau 9 reprezentanţi, din care să se aleagă preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de vot.
Odată ce lista cu propuneri a fost publicată pe site-ul Prefecturii Giurgiu, pedeliştii au ştiut ce numere să dea. Astfel, PDL a reuşit să-şi pună oamenii în secţii de vot. Legea spune că cei propopuşi să fie persoane cu notorietate, dacă se poate cu experienţă juridică sau cu experienţă în desfăşurarea procesului de vot, să nu fie rude cu primarii sau membrii ai vreunei formaţiuni politice.
Cum spuneam, la Giurgiu "tragerea la sorţi" s-a transformat într-o strigare cu dar ca la nunţă. Nu mai miră pe nimeni faptul că în judeţul Giurgiu găsim pe posturile respective oameni cu "notorietate", cu "experienţă" şi "studii juridice": şomeri, poştaşi, casnice, inspectori, agenţi agricoli, tractorişti, factor poştal, ospătar, casier.
PNLGiurgiu a depus o contestaţie la BEJ, acuzând maniera în care s-a efectuat "tragerea la sorţi". Contestaţia a fost respinsă.
Invitat să-şi expună un punct de vedere, să explice cetăţenilor judeţului Giurgiu dacă desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de vot prin strigare ca la nuntă este conform legii, prefectul Noruţ Stănişteanu s-a abţinut de la comentarii, deschizând umbrela. Afară plouă, conform ultimelor indicaţii sosite de la nepreţuitul său lider Traian Băsescu.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua.
Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web www.edelbeta.ro.

Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri.

In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

Titlu - Creare site
url - http://www.nidweb.ro/webdesign_nid_web_site_design.html

Unknown spunea...

Va rog frumos, la numele paginii treceti doar - Creare site