14 octombrie 2009

Sorin Oprescu a identificat sursa răului

Sorin Oprescu a fost la Giurgiu, într-o vizită fulger. S-a intâlnit cu primarul municipiului (cu care a avut un schimb cordial de opinii), cu presaa locală, căreia i-a servit aceleaşi fraze, devenite stereotipe de acum, despre partide politice, jaful naţional, disoluţia statului, subordonarea justiţiei, nivelul de trai, agenda cetăţeanului în contradicţie cu interesele de grup din cadrul partidelor politice, independenţa sa, nevoie de schimbare etc., şi, în final, a avut o discuţie cu o parte dintre susţinătorii săi giurgiuveni.
Întrebat despre finanţarea campaniei sale electorale, Oprescu a afirmat că toate documentele legate de sprijinul financiar oferit campaniei vor fi publicate pe site. Acolo se vor afla numele şi sumele în clar ale sponsorilor. Ca să elimine orice fel de speculaţii, Sorin Oprescu a ţinut să precizeze faptul că în acest moment niciun" mogul" nu se află printre finanţatorii săi. Întrebat dacă ar refuza vreo susţinere financiară de la vreun mogul, acesta a afirmat că nu l-ar deranja dacă donaţia este la vedere.
Sorin Oprescu a identificat sursa răului în România, în persoana lui Traian Băsescu. Prezidenţiabilul a declarat că preşedintele Băsescu, în calitate de vârf al sistemului, a întreţinut o stare conflictuală între instituţiile statului şi cetăţean, producând astfel disoluţia puterii statului.
Jurnaliştii giurgiuveni l-au rugat pe Sorin Oprescu să fie mai concret în aprecieri. Să precizeze dacă Traian Băsescu doar a întreţinut o stare conflictuală sau a şi generat o stare conflictuală. În opinia lui Oprescu stare conflictuală permanentă este rodul gândurilor lui Băsescu cu aplicabilitate în clasa politică roasă de orgolii.
N.B. La stânga lui Sorin Oprescu s-a aflat în permanenţă fostul deputat Niculae Bădălău. Pentru cei ce nu ştiu, sau au uitat, Niculae Bădălău este unul dintre demnitarii care deşi aveau locuinţă în Bucureşti încasa sume frumose de bani din bugetul Parlamentului pentru chirie. De asemene, să precizăm faptul că Niculae Bădălău este "beneficiarul" unei tranzacţii cu o suprafaţă de teren (comuna Bucşani) pe care firma condusă de soţia sa a cumpărat-o cu o sumă derizorie şi a revândut-o pe circa 3 milioane de euro.
Acelaşi Niculae Bădălău, fost prefect de Giurgiu, fost preşedinte PSD Giurgiu, este unul din artizanii prăbuşirii judeţului Giurgiu în coada clasamentului între cele mai sărace regiuni din România. Niculae Bădălău a fost deseori subiect de presă pentru afacerile sale. Deşi se consideră un om de stânga, nu este un social-democrat sărac. Din contră.
Cum s-a făcut ca tocmai o asemenea persoană controversată să fie omul de încredere al lui Oprescu la Giurgiu, ne spune chiar prezidenţiabilul. "Îl cunosc de multă vreme pe Bădălău, am fost colegi de bancă în Parlament şi-l stimez foarte mult. Eu l-am rugat să mă sprijine. Bădălău va fi catalizatorul susţinătorilor mei pe plan local. Mă onorează să-l am alături.".
Nu, domnule Sorin Oprescu. Omul acesta, ejectat din PSD pentru eşecul lamentabil din campania electorală trecută, cu o imagine şifonată rău de tot, nu vă onorează!

Niciun comentariu: