13 octombrie 2009

Să picaţi bine, domnule Boc!

Moţiunea de Cenzură, intitulată sugestiv, dar pe jumătate corect (explic de ce, câteva rânduri mai jos - n.a.) "11 Împotriva României" a picat cum pică un măr viermănos din pom. Băcănitura s-a auzit deja în toată Europa şi a produs un tsunami mai înalt cu două degete decât (ni)micul Emil Boc. Vădit afectat, preşedintele Traian Băsescu, cu glasul sfâşiat de durere, a anunţat "decesul" celui mai compactat guvern. Lovitura fulgerătoare a fost atât de curată încât însuşi preşedintele a recunoscu faptul că buşitura a fost conform Constituţiei. Ca să nu calce în cioburile bijuteriei Guvernul Boc "Un ministru la două portofele", s-a apucat să măture pe jos cu laude la adresa (ni)micului Boc.
Fără plăcere, chiar ofticat că trebuie să mai joace încă o dată comedia cu consultarea partidelor. Traian Băsescu a invitat la Cotroceni, la o gargară, reprezentanţii partidelor politice.
Spuneam mai sus că titlul Moţiunii este pe jumătate corect, pentru că firesc ar fi fost ca Moţiunea să se numească "22 Împotriva României". Nu fac parte dintre naivii care cred că o ieşire de la guvernare te absolvă de gafele guvernării. PSD a fost avertizat că pune la cale o alianţă contra naturii. A dorit să fie la ciolan. A ajuns acolo şi dintr-o dată cineva îi dă peste bot. Părăseşte guvernarea din solidaritate, nu pentru că şi-a dat seama că s-a aliat cu nişte incompetenţi, cu nişte hrăpăreţi, cu nişte mafioţi sau ceva asemenea. Moţiunea trebuia să se numească "11 Împotriva României", ca să treacă. Punct!
Consecvent cu sinte, în mod firesc, Băsescu ar fi trebuit să meragă pe undeva pe la vreo sindrofie, lăsându-i să se spele pe cap. Nu şi-a propus el să scoată ţara din criză, darămite să-l scoată pe Emil Boc din colţii opoziţiei. Ce-a mai la îndemână sindrofie ar fi la Iaşi, la Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde s-au pelegrinat deja 100 000 de cuvioşi. Vă daţi seama ce baie de cuvioşi a ratat Băsescu? Cum dracu să nu fie suparat pe Boc că tocmai acum s-a găsit să se împiedice într-un ciot de moţiune.
UPDATE. PDL a ieşit de la consultări. Pedeliştii sunt solidari cu preşedintele lor de partid (Ghici, ciupercă, cine-i?) şi-l sprijină în continuare, propunându-l la reîncărcare. Era firească o asemenea propunere. Lui Boc a început să-i placă să pice în freză. A căzut de două ori şi nu şi-a fracturat niciun os. Mai vrea o dată. Să picaţi bine, domn Boc!

Niciun comentariu: