24 septembrie 2010

Poliţiştii îi "amendează" pe guvernanţi


Ziua a treia a protestelor de stradă. De data asta ceva mai viguroase, mai bine organizate. Între sindicatele care astăzi, 24 septembrie, au reprezentanţi în Piaţa Victoriei, se numără şi cel sindicatul poliţiştilor, alături de cel din sistemul penitenciar. Liderii de sindicat îl acuză pe Traian Băsescu de faptul că nu respectă Constituţia ţării şi că este preşedinte doar pentru camarila politică.
Nemulţumirile sunt în linii mari identice cu nemulţumirile unei întregi naţiuni. Cu salariile injumătăţite, lipsiţi de protecţie, privaţi de un management de calitate şi supuşi presiunilor politice, poliţiştii nu-şi mai pot îndeplini misiunea punându-se astfel în pericol siguranţa cetăţeanului şi chiar siguranţa naţională.
Un lider de sindicat declara răspicat că la ora actuală caracatiţa mafiotă a penetrat sistemul şi este coordonată, citez "de sus de tot", astfel încât unui poliţist îi este practic imposibil să destrame o reţea de traficanţi de alcool sau ţigări. De asemenea, fără protecţie din partea legii integritatea poliţiştilor care lucrează sub acoperire este pusă în pericol. Dar nu numai a lor, ci şi a familiilor lor.
Protestatarii cer stoparea disponibilizărilor, menţinerea vârstei şi a criteriilor actuale din legea pensiilor, plata integrală a activităţii prestate, deblocarea finanţării sistemului.
Toate acestea şi încă multe alte nemulţumiri au făcut ca circa 6000 de poliţişti să iasă în stradă şi să "amendeze" prin proteste întreaga clasă politică, dar mai ales pe preşedintele ţării. Sindicaliştii s-au întors cu spatele la sediul Guvernului în semn de "respect".
Poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare li s-au alăturat funcţionari publici şi alţi sindicalişti din sectorul economic.
Un prim răspuns la nemulţumirile poliţiştilor a venit în urmă cu câteva zile din partea ministrului Vasile Blaga, care afirma: ""Azi-mâine" nu va mai trebui să facă restructurări în Poliţie fiindcă cei care nu îl ascultă "se restructurează singuri", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistriţa, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.".

UPDATE. Protestatarii au ajuns în jurul oerei 13.30 la Cotroceni, unde au fost întâmpinaţi de forţe de ordine (jandarmi) pregătiţi să intervină în caz că lucrurule vor degenera. S-au adus în apărarea Palatului Cotroceni şi tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe demonstranţii care şi-au aruncat şepcile în curtea Palatului. Traian Băsescu nu a dorit să se întâlnească faţă în faţă cu protestatarii.

Un comentariu:

Spirt si gaz lampant spunea...

Politistii sa se amendeze intre ei ca la alegri s-au facut ca nu vad fraudele.