29 ianuarie 2010

Năpârcile portocalii îşi fac de cap

În urmă cu circa 2 ani, în campania electorală pentru alegerile locale, atrăgeam atenţia supra faptului că oamenii din PDL Giurgiu, păstoriţi pe vremea aceea de Valentin Adrian Iliescu în calitate de preşedinte de filială, au instaurat teroarea portocale peste judeţul Giurgiu. Deviza lui Valentin Adrian Iliescu a fost LUPTA PE VIAŢĂ ŞI PE MORTE.

Candidaţii percum actualul primar de la Comana, candidatul la funcţia de primar al municipiului Giurgiu, Gicu Iorga, candidaţii PDL din Mihăileşti, Ghimpaţi sau Iepureşti au preluat deviza ca pe un îndemn şi au acţionat în consecinţă. Cine nu era cu PDL, era prigonit, ameninţat, şantajat, bătut.

Teroarea portocalie s-a mai domolit în anul 2008- 2009, ca în acest an să explodeze pur şi simplu, să ajungă, aşa cum spunea vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, liberalul Dumitru Gavrilă, la un adevărat jihad. Eu nu aş zice „jihad”, pentru că Jihad înseamnă Războiul Sfânt, ori în cazul de faţă nu vorbim de nimic sfânt în PDL.

Iată de ce fac această afirmaţie. Într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Vasile Mustăţea ne spunea că a încercat în comisia de buget – finanţe din Parlamentul României, să obţină, fără succes, fonduri pentru remunerarea personalul neclerical din Episcopia Giurgiu, dat fiind faptul că dintre toate episcopiile cea de la Giurgiu are cel mai mic număr de personal. S-a solicitat măcar 20 de posturi pentru Episcopia Giurgiu. Răspunsul secretarului de stat Gherghina a fost stupefiant. „Dacă aprob pentru Giurgiu, trebuie să dau şi la alte Episcopii”. Respectivul Gherghia nu are habar cu spune. Episcopia Giurgiu, nou înfiinţată, se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte numărul de personal neclerical (şi poate şi clerical) care ajută la bunul mers al treburilor episcopale. Ca să vă faceţi o idee, aflaţi că prima Episcopie de deasupra Giurgiului, într-un clasament ad-hoc, are un număr de personal dublu.

Acesta a fost un exemplu care ne arată că reprezentanţii PDL-ului nu au nici un Dumnezeu, aşa că nu vorbim de un jihad, ci de o hoardă sălbatică pornită împotriva a tot ce nu trăieşte, nu simte sau nu respiră portocaliu.

Niciun comentariu: