30 iulie 2010

Medicul Mihai Petre revine la conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu

Odată cu trecerea unităţilor sanitare în subordinea consiliilor judeţene, Medicul Mihai Petre revine la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, înlocuind-o pe medic Elena Dinu. În felul acesta s-a făcut şi dreptate pentru că în anul 2008 Mihai Petre a fost înlăturat abuziv din postul de director al spitalului.

În principiu schimbările dese nu sunt cheia marilor succeste, dar de data asta avem de-a face cu o schimbare de bine pentru că Elena Dinu a avut o slabă perstaţie managerială. Mandatul său în fruntea acestei instituţii nu a îmbunătăţit cu nimic situaţia precară înregistrată, cel puţin, la nivelul aparaturii medicale sau a aprovizionării cu medicamente. Nu mai vorbim despre completarea posturilor cu specialişti, despre reabilitări, igienă sau înfiinţarea de secţii noi.
Lăsând la o parte faptul că nu a avut sprijinul necesar din partea ministerului, nici calităţile manageriale nu au dat-o afară din casă. În cazul său, din biroul de unde ieşea doar atunci când se deplasa la Bucureşti, la sedul partidului care a propulsat-o pe această funcţie. Ghiciţi dumneavoastră care.
Important este ca spitalul şi cei ce apelează la sistemul sanitar să câştige de pe urma acestei schimbări. Medicul Mihai Petre a mai fost director de spital şi a făcut-o cu succes. Soarta spitalului s-a îmbunătăţit simţitor în mandatul său. Trebuie să precizăm faptul că vorbim de alte vremuri când în visteria ministerului mai erau ceva gologani. Pe această criză financiară, dar şi de personal, va fi greu pentru Mihai Petre să schimbe ceva substanţial într-un viitor foarte apropiat.
Am văzut că unii îşi pun întrebarea ce-i rezerva partidul doamnei Elena Dinu? Uite că asta chiar nu mă interesează. Şi cred că nici pe giurgiuveni. Sper să nu-i dea o funcţie de conducere pe undeva. Cum ar fi prin minister sau vreo funcţie de inspector guvernamental. Nu de alta, dar pe unde a fost, doamna Dinu (ca manager) a lasat urme cât lasă şarpele pe piatră.

Niciun comentariu: