12 august 2010

Sănătatea şi viaţa giurgiuvenilor în pericol


Datoriile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Giurgiu către furnizorii de medicamente compensate şi gratuite sunt de neacoperit. În situaţia în care Colegiului Naţional al Farmaciştilor şi Casa Naţională de Sănătate nu vor găsi o soluţie de acoperire a datoriilor acumulate la furnizorii de medicamente cele mai multe farmacii din judeţul şi municipiul Giurgiu riscă falimentul.
Farmaciile (24 la număr în municipiul Giurgiu) mai eliberează medicamente compensate şi gratuite până în ziua de 20 august 2010, după care dacă nu se va găsi o soluţie se va sista eliberarea medicamentelor.
Refuzul de a elibera medicamente compensate sau gratuite ar avea un efect catastrofal asupra sănătăţii celor ce au mare nevoie de aceste medicamente (bolnavi de hepatită, cancer, beneficiarii programelor naţionale, transplant, bolnavii cardiacii, persoane cu dizabilităţi...). Preţul medicamentelor este foarte ridicat. În consecinţă imposibil de acoperit de către o persoana a cărei sănătate, sau chiar viaţă, depinde de administrarea acestor medicamente.

Un comentariu:

Strainul spunea...

Pentru ceva asemanator un individ pe nume Ceausescu a fost executat.