18 decembrie 2010

La Giurgiu visul de aur al lui Traian Băsescu este la un pas să devină realitate

O scârbă imensă mă cuprinde când văd ce se întâmplă în politica giurgiuveană, unde coteriile sunt la mare preţ ca sumă a interesului individual. Nu sunt nici măcar rafinate să le poată ingurgita omul mai lesne. Nu sunt nici măcar ascunse după paravane scutindu-ne astfel de un spectacol grotesc... Nu, dom-le, sunt pe faţă, bolovănoase, ameţitoare, hidoase adeseori. E ca şi când ai pune in aceeaşi ceaşcă de cafea şi miere şi mătrăgună. Alianţele se fac şi se desfac într-un ritm ameţitor pe un singur criteriu: enteresul şi iar enteresul, vorba lui Trahanache. Nu-i loc de doctrină, de idei, de construcţie, ci doar de dovada că interesul public nu există. Totul se desfăşoară la foc automat.
PSD Giurgiu se autodizolvă ca zahărul în ceai. În fiecare zi noi şi noi membri sunt daţi afară. În urma acestor decizii între PDL şi PNL s-a declanşat o competiţie. Cine recuperează mai mulţi pesedişti.
PDL-ul este măcinat în continuare de lupte intestine pentru supremaţie. Găştile se afurisesc ca precupeţele în târg.
PNL-ul s-a transformat în portul unde acostează toate corăbiile ruginite ale PSD-ului. Dunărea se varsă în Marea Neagră şi PSD Giurgiu în PNL Giurgiu.
Maniera haotică în care Adrian Popescu, preşedintele PSD Giurgiu, îşi conduce filiala grăbeşte disoluţia unei organizaţii care cândva se lăuda cu locul III pe ţară privind aderenţa la electorat. "După mine potopul" pare să fie deviza echipei lui Adrian Popescu.
Majoritatea covârşitoare a celor ejectaţi din PSD Giurgiu au cerut, şi obţinut în regim de urgenţă, azil politic în PNL Giurgiu, lucru ce mă îndreptăţeşte să vorbesc despre liberali de stânga versus liberali de dreapta.
În urma "invaziei" pesediste, în opinia mea avem de-a face cu o filială penetrată de foşti "inamici" doctrinari. Când îţi intră în bătătură circa 200 de pesedişti în numai o lună, în condiţiile în care aderenţa era de circa o duzină pe an, poţi vorbi liniştit de o invazie.
Asta n-ar fi o durere prea mare. Dar între "invadatori" găseşti primari care până mai ieri erau nişte neamuri proaste, găseştei consilieri sau simpli membri pentru care liberalii autentici mutreau o oarecare aversiune, lideri pesedişti cândva învrăjbiţi, acum mieluşei...
Nu m-ar mira să aflăm cât de curând că la Giurgiu s-au scos la lumină osemintele defunctei Alianţe D.A. şi plimbate prin târg ca moaşte sfinte făcătoare de minuni. Ar fi o minune de alianţă între PSD-PNL-PDL. Visul de aur al lui Traian Băsescu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

offtopic:

Și pentru tine...

http://cosmincretu.wordpress.com/2010/12/19/planul/

Metaxa spunea...

Cosmine, ce sa-mi doresc pe anul 2011? Sa-mi fie familia si prietenii fericiti. Daca sunt ei, sunt si eu.
Alte planuri marete pentru 2011 nu am.