4 iulie 2011

Rezultatele la BAC pe judeţul Giurgiu

În urma generaţie: Etnobotanica, Oana, Pepe, Iri, Monica, Fiţe, Piţipoace, Şmecheraşii de cartier, Maneliştii şi Cocalarii...iată cum arată pe judeţul Giurgiu rezultatul la BAC 2011. Rezultate previzibile. Normale pentru ce se întâmplă acum în învăţământul românesc bulversat de numeroşii miniştri ce şi-au impus programele aberante. Totul a culminat cu Daniel Funeriu, acest ministru de gen neutru.
Topul liceeleor din judetul Giurgiu alcatuit dupa promovabilitatea la examenul de Bacalaureat inainte de contestatii:
1. Colegiul Maiorescu – 89 % promovabilitate
2. Liceul Tudor Vianu – 80 %
3. Liceul Bolintin – 52%
4.Liceul Hotarele – 48%
5.Liceul Mihailesti – 42 %
6.Liceul Nicolae Cartojan – 30 %
7.Liceul Ion Barbu (Economic) – 18 %
8.Liceul naval – 9 %
9.Liceul Calugareni – 9%
10.Liceul de chimie – 0 %
Felictări celor ce au reuşit să obţina diploma. Restul vor reveni la toamnă la reexaminare. Pot face pariu de pe acum că cea mai mare parte dintre ratangii vor promova. Se apropie anul 2012 şi alegerile. Va fi un cadou pentru viitorii votanţi, aflaţi la prima prezenţă la urna de vot. Însă, mai puţini cocalari, piţipoance şi etnobotanci fară diplomă de BAC, şanse mai mici pentru România să aibă licenţiaţi pe bani grei la facultăţi dispuse să le upgradeze hâtia pe care scrie Diplomă de Bacalaureat. În consecinţă mai puţin proşti în funcţii de conducere în deconcentrate sau administraţiile locale; posturi obţinute, tot pe bani grei sau pe carnet de partid.

4 comentarii:

radu popa spunea...

ai dreptate, in mare parte. dar cred ca mai trebuie vazute şi cauzele, nu doar efectele.

Metaxa spunea...

Astept sa-mi spui cateva cauze care conduc la o asa scazuta rata de promovabilitate. Mai nou si la sinucideri. Ca sa nu mai vorbim despre abandon scolar. Dar as dori sa fii impartial in aprecieri. Incearca sa nu fii partizan sau prizonierul unor idei preconcepute. Cu alte cuvinte n-as vrea sa aflu ca Funeriu este vinovatul cel mare. Ar fi prea simplu. Am mai auzit fraza asta si la altii si nu pot fi de acord cu ea. Au mai fost ministri la Invatamant care au dat cu dalta si ciocanul. Apoi sa-mi vorbesti despre clasa politica si ce rol a jucat ea in toata aceasta dramoleta.

alkatraz spunea...

Funeriu nu este vinovat pentru ca elevii sunt prosti si in clasa a XI-a si a XII-a au in cap numai masini, modelele lor sunt indivizi gen Salam sau Bianca Dragusan etc.
De vina pentru asta este familia.
Funeriu a avut o buna initiativa cu supravegherea video si eliminarea copiatului. Dar a gresit grav cu nivelul de dificultate al examenului.
Eu procedam in felul urmator daca eram in locul lui: Ma nene din sesiunea asta nu mai copiaza nimeni. Facem subiectele astfel incat pe cinstite sa ia examenul 75% dintre elevi si 25% sa pice. In felul asta lumea se mobilizeaza in anii urmatori la invatat pentru ca vad ca nu se mai poate copia, vor mai invata putin (nu mult), iar ministerul poate sa mai creasca putin nivelul de dificultate astfel incat sa se pastreze un grad de promovabilitate de 75%. In formula care s-a aplicat anul asta cu nivelul ridicat de dificultate al subiectelor nu va exista mobilizare pentru ca examenul e foarte greu si vor merge la noroc.yograv

Catalina spunea...

De unde ati luat rezultatele?