9 aprilie 2008

Bujorii electorali ai unor spectacole câmpeneşti

Starea jalnică a drumurilor în comuna Comana face ca serbarea câmpenească de tradiţie Sărbătoarea Bujorului să stea anul acesta sub semnul întrebării. Reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii încă nu sunt decişi dacă vor mai fi prezenţi la Mânăstirea Comana, unde, cu prilejul acestei sărbători, aduceau un omagiu soldaţilor căzuţi aici în cel de Al Doilea Război Mondial. Nu-l interesează asta pe primar. Cum nu-l interesează nici faptul că zona nu dispune de o reţea de apă potabilă, că satul Vlad Ţepeş nu dispune de iluminat public, că în localitatea Budeni există un transformator de mică putere care pică atunci când le este legumicultorilor lumea mai dragă. De asemenea, locuitorilor din Grădiştea şi Falaştoaca le este teamă să mai consume apa din fântâni plină de sulf, nitraţi şi nitriţi. Pe primarul Tudor Dumitru îl interesează cum să-şi intimideze adversarii politici care au decis să facă ceva pentru comunitate. Este de urmărit dacă şi anul acesta, în situaţia în care se vor organiza adunări populare în pădurea din Vlad Ţepeş, viceprimarul comunei, Aurel Enache, îşi va da girul ca Sărbătoarea Bujorului să se transforme într-o tribună electorală pentru oamenii lui Băsescu, aşa cum s-a întâmplat în preajma alegerilor pentru Parlamentul European. Nu am spus-o noi, a spus-o însuşi primarul, care a fost la un pas să-i aplice o amendă. De ce nu a făcut-o?

Suntem informaţi că între actualul primar, candidatul PSD, şi candidatul PDL, viceprimar în funcţie, are exista o cârdăşie politică, menită să le securizeze afacerile derulate împreună (Nu suntem convinşi că ar fi aşa, dar nici ei să nu mai facă!). Se vorbeşte prin partea locului că bruma de critică pe care viceprimarul pedelist o răspândeşte la adresa primarului, este, aşa, de ochii lumi. Cei doi punând de o rocadă.

Oamenii din localitate pun în sarcina primarului Tudor Dumitru numeroase afaceri cu terenuri. Ar fi interesant de ştiut dacă vila sa din Grădiştea este ridicată pe salariul de primar. O vilă pe care nu o vom găsi în declaraţia de avere. Este suficient să-i citim ultima declaraţia de avere dată în 2004, ca să ne lămurim cu cine avem de-a face. Dacă am adus vorba de tandemuri, să lansăm o întrebare şi la adresa viceprimarului, (sanchi!) unul dintre contestatarii actualului primar. Pe ce bani şi-a cumpărat viceprimarul Aurel Enache, candidatul PDL, frumoasa limuzină BMW? Tot pe sărăcăcioasa indemnizaţie de viceprimar? O să ne spună că e un prosper om de afaceri. Asta înseamnă că încă mai este director la S.C. AGROAUR 2006? În anul 2006 era persoană de contact la firma respectivă. A derulat vreo afacere cu administraţia locală? Nici Aurel Enache nu e vreun om sărac. Şi el, ca şi primarul nu şi-au actualizat declaraţiile de avere din 2004, deşi legea prevede altceva. Se vede treaba că cei doi au timp berechet să se ocupe de afacerile personale şi mai puţin de problemele comunei.

Niciun comentariu: