24 iulie 2008

Cele trei zile ale Republicii Social-Democrate de la Giurgiu


Dacã navigãm zilele acestea pe Internet nu mai avem loc de întors pachebotul de Niculae Bãdãlãu. Zeci de SITE-uri ne anunţã marea bombã: Niculae Bãdãlãu a renunţat la toate funcţiile pe care le avea în PSD nemulţumit de faptul cã nu i s-a recunoscut realegerea, sã nu zicem reculegerea, în funcţia de preşedinte al filialei Giurgiu.
Voi fi sincer cu dumneavoastrã şi voi spune ca demisia lui Bãdãlãu din toate funcţiile nu mi se pare o ştire atât de senzaţionalã încât sã invadeze Netul. De asemenea, nu cred cã a produs fiori pe şira spinãrii vreunui lider important de la Bucureşti. Niculae Bãdãlãu nu a fost niciodatã un politician de marcã. Pentru PSD, Bãdãlãu a fost o virgulã, care s-a remarcat doar prin scandaluri de presã şi nicidecum prin activitatea ca politician sau parlamentar.
Niculae Bãdãlãu şi-a asumat eşecul de la alegerile locale, şi-a prezentat demisia de onoare din funcţia de preşedinte al filialei, ca imediat dupã aceea, fãrã onoare, sã-şi depunã candidatura. Ca sã fie sigur cã nu va întâmpina vreo rezistenţã din partea celor ce i-au arãtat obrazul, a pus de o adunare generalã de alegeri, fãrã acceptul Bucureştiului, îndemnând oamenii sã se rãzvrãteascã împotriva liderilor de la centru, pe care i-a acuzat de violarea Statutului.
Rãzmeriţa de la Giurgiu trebuia înãbuşitã din faţã, aşa cã mai marii de la centru l-au ejectat pe Bãdãlãu, punând capãt în trei zile “Republicii de la Giurgiu”. Prin adresa nr. 168/17.07.2008, semnatã de Mircea Geoanã, se desemneazã un colectiv de coordonare a activitãţii politice a organizaþiei de la Giurgiu. În fruntea listei este numit senatorul Ion Rãdoi, secondat de 13 colegi, din care nu lipsesc Victor Boiangiu şi Cristian Marciu, dar nici Aurelia Dobre sau Ionel Dinu.
În cadrul conferinţei de presã pesediştii prezenţi nu au ştiut sã dea detalii suplimentare cu privire la situaţia şi statutul lui Niculae Bãdãlãu. Pãreau chiar fericiţi cã au scãpat de el. Ei au scãpat, nu şi internauţii, al cãror spaţiu virtual este invadat de Niculae Bãdãlãu şi gestul sãu fãrã precedent.
Nelipsitul Ionel Dinu s-a bãgat în seamã şi, aşa cum ne-a obişnuit, a rostit câteva adevãruri din gura sa de pãcãtos. Spre exemplu a recunoscut cã s-a greşit atunci când social-democraţii giurgiuveni l-au sprijinit pe Bãdãlãu, încurajându-i pãrerile şi principiile personale. Nimeni nu i-a dorit scaunul, a spus Dinu, dar el nu a mai vrut sã fie alãturi de noi.
Dacã pe declaraţiile lui Ionel Dinu nu putem pune mare preţ, nu acelaşi lucru spune când vorbim de Marian Mãroiu. Acesta a declarat cã în curând vom asista la invalidarea unor consilieri judeţeni, cunoscuþi ca apropiaţi de Bãdãlãu, dacã nu se supun disciplinei de partid.
Colectivul de coordonare are sarcina ca pânã pe 1 august sã prezinte propunerile cu candidaţii pentru Parlament. Va fi şi Niculae Bãdãlãu printre aceşti nominalizaţi? Asta nu depinde de Giurgiu, ci de Bucureşti. Dacã Bucureştiul va dori, va fi, dar, cu siguranţã peste dorinţa giurgiuvenilor, care l-ar vrea pe Nicu Bãdãlãu prins în insectar.
Niculae Bãdãlãu pluseazã lãsând sã se înţeleagã faptul cã “Republica” a murit dar nu s-a predat. Auziţi ce declarã unui jurnalist de la ROMPRES: "Oamenii au început sã îşi dea demisia. 20 de preşedinţi de organizaţii din localitãţile judeţului şi-au prezentat pânã acum demisia în faţa conducerii centrale a partidului. Ar putea sã urmeze şi unii primari şi pânã mâine (miercuri - n.r.) dimineaţa s-ar putea ca organizaţia judeţeanã sã nu mai existe". Din pãcate pentru el, Bãdãlãu s-a dovedit a fi un profet mincinos.

Niciun comentariu: