16 iunie 2009

Păpădia wanted


Ce este păpădia? Iată o întrebare simplă la care îţi răspunde prompt elevul Google dacă-l scoţi la tablă. Caut „Păpădia” pe Google şi ce-mi văd ochii. Priviţi fotografia. Bogdan Cantaragiu, preşedintele PDL Giurgiu, să fie oare „păpădia” urmărită de colegii jurnalişti din Arad? Dacă nu s-ar fi inventat google aş fi zis că păpădia este o planta medicinală pe care urinează căţeluşa mea când o scot la plimbare. Uite că nu e chiar aşa. Dacă tot am ajuns aici cu căutările, am zăbovit un pic peste rândurile jurnaliştilor de la Romania libera- Ediţia Transilvania-Banat, din data de 22 noiembrie 2005. Vă ofer un fragment: „Deputatul de Arad Bogdan Cantaragiu continuă să rămână pentru cetăţenii judeţului la fel de necunoscut, aşa cum a fost şi până în momentul în care a ajuns în Parlament. Ajuns deputat pe listele PRM Arad, impus de organizaţia centrală a partidului condus de Corneliu Vadim Tudor, Cantaragiu a părăsit formaţiunea politică în luna iunie a acestui an, pentru a se alătura grupării conduse de Corneliu Ciontu.”. În ediţia din 28 ianuarie 2006, România Liberă publica un articol sub titlul Aradenii l-au dat în urmărire generală pe deputatul Cantaragiu.

Iată un scurt pasaj: Electoratul din judeţul Arad a hotărât să-l dea în urmărire generală pe deputatul Bogdan Cantaragiu, care, după ultimele informaţii, datate de prin toamna lui 2004, cică ar reprezenta interesele celor din judeţul de pe Mureş.”.

La rândul său Academia Caţavencu îl consemnează pe lista candidaţilor pătaţi din Dâmboviţa: “Traseist politic şi paraşutist electoral de profesie: deşi născut în Bucureşti, unde a şi lucrat ca director în Primăria sectorului 1, a fost ales, în 2004, deputat PRM în Arad, a părăsit formaţiunea cu grupul Ciontea, a intrat în PP şi a trecut, doi ani mai târziu, în PD (ulterior PD-L), din partea căruia candidează pentru un colegiu în Dâmboviţa, la Titu. “

Privind fotografia publicată de jurnaliştii de la România Liberă am spune că domnul Cantaragiu se află la Giurgiu într-un program de protecţie a martorilor, altfel nu văd de ce nu i-au putut lua urma.

Niciun comentariu: