11 ianuarie 2010

Moarte suspectă la Giurgiu (II)

Moarte suspectă la Giurgiu
O femeie de 59 de ani din municipiul Giurgiu, a murit în această după-amiaza, într-un autoturism, în faţa unui cabinet medical (...)


Revenim asupra acestui subiect pentru a vă aduce la cunoştinţă declaraţia năucitoare a directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Giurgiu, medic Paul Marinescu.
Domnia sa ne-a declarat că la necropsie s-a descoperit că femeia a murit din cauza unui atac de cord, provocat de o malformaţie greu de depistat.
Directorul DSP declară că femeia avea joi o stare generală bună şi că investigaţiile interdisciplinare la Giurgiu nu au relevat nimic suspect. Cu toate acestea, femeia, cică, ar fi fost tot joi trimisă la spitalul Colţea pentru investigaţii amănunţite. Urma o altă investigaţie la plămâni. Fiul declară că, după analize, medicii de La Colţea i-au spus să meargă la Giurgiu pentru că ei nu au găsit nimic suspect. Că la Giurgiu nu i s-a descoperit nimic la inimă, nu mă mir. Mă mir că la Colţea nu i s-a descoperit malformaţia.

Acum, după ce a murit biata femeie, hopa!, s-a aflat ce boală avea. Cică avea o disfuncţie care se putea rezolva numnai printr-o operaţie complicată şi nu la noi in ţara. Domnul Marinescu ne spune că femeia putea să moară oriunde şi oricând.
Aţi auzit ceva mai cinic? Adică... mortul e de vină. Nu ei, medicii, că nu au fost în stare să-i acorde ajutor, că a murit ca un câine in stradă, în faţa cabinetului medical (Cabinetul medicului de familie este tocmai al noului director al Spitalului Judeţean Giurgiu, medic Elena Dinu, fost subprefect de Giurgiu), fără ca un medic să-şi mute curul de pe scaun să se uite la ea.
Ceva nu se leagă în toată această poveste tragică. Când s-a dus femeia la Colţea? Când s-a întors la Giurgiu? De ce nu a fost trimisă direct la Fundeni, la secţia de cardiologie? Cu ce diagnostic a plecat de la Giurgiu? I s-au făcut sau nu analize amănunţite la Colţea? De ce s-a dus fiul femeii la medicul de familie şi nu direct la Filaret? Cum, cine şi când s-a desfăşurat ancheta. Sâmbătă? Duminică? Luni?
Sunt întrebări la care directorul Marinescu nu a răspuns. Ba, mai mult, părea încurcat, stânjenit, parcă din alt film.

2 comentarii:

sandman spunea...

Asta e viata si moartea in Romania daca esti un simplu platitor de taxe si impozite.

Metaxa spunea...

Asa e. Dar un raspuns decent la intrebarea DE CE inca nu s-a dat.