3 februarie 2010

Campioni la gigacalorie

Aud, vad, simt. Aşadar, nu am murit încă. Şi dacă tot le-am tăiat maioneza duşmanilor mei din prima, hai să vă spun ce aud, ce văd şi ce simt. Nu vă intereseaza? Tocmai de aceea vă spun.
Ce am auzit? Cică pe o scară ad-hoc ne plasăm pe treapta a doua la preţul pe gigacalorie. Ce văd? Văd că nimeni nu-l apucă pe directorul SCUT Giurgiu, Sorin Cepraga, de guler, să-l tăvălească puţin prin fulgii şi catranul eliberării din funcţie. Ce simt? O scârbă imensă.
Am crezut că Sorin Cepraga este protejatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Boiangiu. Aşa explicam atunci de ce-şi permitea să facă ce doreşte cu preţul la gigacalorie, ridicându-l până la cer, că aşa este model. N-aş vrea să aflu că este protejat şi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. Aş fi tare dezamăgit.
Îl întrebam atunci pe Victor Boiangiu: Ce salariu are, domnule, acest Sorin Cepraga care nu a făcut nimic pentru modernizarea uzinei şi reducerea preţului la gicagalorie?
Am aflat că avea, cu sporuri cu tot, undeva în jur de 80 de milioane de lei. Uuuaauuu! Şi matale, domn preşedinte, cât ai? În jur de 40 de milioane, îmi răspunde. Uuuaaauuu. Şi cum de accepţi aşa ceva, domn Boiangiu, că SCUT-ul se află în subordinea Consiliului Judeţean şi merge ca un dric? Victor Boiangiu a bâlbâit un răspuns. Nu-mi amintesc nimic aşa de important şi interesant a fost.
În schimb, ce nu pot uita este faptul că la eliberarea din funcţie, am aflat că Victor Boiangiu îşi băga în buzunar circa 124 de milioane de lei lunar. Aşa se explică de ce Victor Boiangiu accepta ca Sorin Cepraga să încaseze din buzunarul nostru un salariu nejustificat de mare.
Bun. Asta a fost atunci. Dar acum, de ce mama dracu Sorin Cepraga îşi încaseazaă banii, dacă avem preţul la gigacalorie atât de ridicat, în condiţiile în care s-a trecut de la cărbune la gaz, în condiţiile în care s-au cheltuit sute de miliarde de lei pe retehnologizare?

15 comentarii:

nicole spunea...

Poate ca si atunci, ca si acum, Cepraga e angajatul ideal, omul care percuteaza la ordin, poate ca atat fostul cat si actualul presedinte al CJ au avantaje substantiale de il tin pe acest om pe post. Cert este ca la mine in bloc(Policlinica) cu tot cu centralele olandeze si repartitoare de cost, intretinerea s-a ridicat la 300 de lei pe decembrie. Sa vezi factura pe ianuarie.

mugurtatu spunea...

d'aia!

Metaxa spunea...

Nicole, asa am gandit si eu. As vrea sa ma insel. Dar...
Am cateva informatii legate de niste interese ale lui Cepraga la niste firme din Bucuresti. Informatiile le-am luat cu beneficiul de inventar pana voi avea ceva concret. Daca voi pune mana pe un fir din ghemul acesta, sa fii sigura ca-l desir cu toate riscurile.

Metaxa spunea...

Mugurtatu: d*aia, care este! :)

Pepi Mustateanu spunea...

Eu intreb altfel : pe cine din vechea garda a schimbat noua conducere a CJG ? Indiferent ca vorbim de structura CJG sau directii subordonate ? si ca sa evitam un dialog suplimentar, eu tot timpul am avut polemici cu victor boiangiu cand era in P.S.D. pe tema conducerii cet . Si a altor conduceri . Iar cu asta trebuie sa ma crezi . Si numai pentru ca as fi vrut pozitii in administratie pentru echipa de tineret :)

Metaxa spunea...

Pepino, te cred.
Legat de schimbari... nu stiu sa spun. Cred ca nu s-au facut schimbari majore. Desi se impuneau. Imi pare rau sa constat ca schimbarea nu-i in concordanta cu asteptarile unora dintre noi.
Dar, poate ca e mai bine ca nu i-a schimbat pe ai LOR cu ai NOSTRI, cum se spune, doar pentru ca au lipit afise impreuna. Din acest punct de vedere poate fi o bila alba. Alba numai pe jumatate. :)
Si au as vrea sa apuc zilele cand schimbarile se fac pe competenta,a sigurandu-se astfel stabilitate si speranta ca intr-o zi vom iesi din mizerie.

Unknown spunea...

Stimate ZIARIST, se presupune ca orice informatie aruncata pe piata media, in special cea de senzational,de regula se verifica din trei surse....Asta spune codul deontologic al unui ziarist respectat, cinstit, obiectiv si cel mai important neafiliat politic.Intrebarea mea este cum poate avea un director general , si nu este vorba de Cepraga, Ionescu sau Popescu un salariu de 8000 lei, in conditiile in care Guvernul Boc a redus salariile directorilor de companii de stat la maximum 4800 lei, fiind astfel plafonate la nivelul indemnizatiei secretarilor de stat?In cazul Directorului CET Giurgiu este plafonat salariul la nivelul vicepresedintelui Consiliului Judetean, asta in cazul in care nu v-ati informat.

Unknown spunea...

Vad ca publicati numai comentariile contra, pro deloc....,sau macar cele care poate gasesc o explicatie a cuantumului ridicat al facturii.N-am inteles al cui protejat este Cepraga, dar dumneata sigur stiu al cui esti, de nu pomenesti absolut deloc de LIPSA SUBVENTIEI ACORDATA DE PRIMARIE.....Esti un mic Dan Diaconescu, pliat pe interese de grup, obscure. Daca ai avea sange in instalatie ai accepta si REPLICA SAU REPLICILE PARTII DENIGRATE! DAR SA ARUNCI CU LATURI LA COMANDA, AVAND CHEITA LA SPATE LA FEL CA O PAPUSA MECANICA , POATE FACE ORICINE...NU E NEVOIE DE STUDII JURNALISTICE DE INVESTIGATIE... De faptul ca toate cadrele didactice au dat in judecata primaria pentru a-si primi DREPTURILE LEGALE DE CE NU TE OCUPI? NU GASESTI ITELE SA LE DESLEGI??? SAU E RISCANT PENTRU POSTUL MATALE ? Discuti numai cu Nicole si Pepi, adica cu inteligente vii, alea care iti convin.... E greu sa porti un dialog cu cineva care nu indeplineste standardul vostru de creier minim, ala acceptat de gasca de slugoi, fara coloana vertebrala, fara idei proprii. SCRII ARTICOLE DUPA BARFE DE BABE CARE MANANCA SEMINTE IN FATA BLOCULUI...Mi-a spus X, am auzit de la Y... Si eu am auzit ca nu ai platit intretinerea, ca ai restanta...Sa dau pe post, sau ti-o plateste Zeus?

Metaxa spunea...

Mesaj pentru Sorin. Stimate CITITOR, am o singura intrebare referitoare la nedumerirea Dvs. in legatura cu salariul directorului de la CET. Dumneavoastra ati citit cu atentie ce am scris eu?
Daca nu, va invita să o faceti si astfel veti avea raspunsuri la ceea ce va framanta asa de tare. Daca doriti sa va scutesc de un efort, am sa va fac acum cateva precizari. 1. Este vorba de SALARIUL DE INCADRARE si TOATE CELELALTE SPORURI. 2. Mai cititi o data articolul si veti sesiza cand se petrecea asta. Cu multi ani inainte de plafonarile despre care vorbiti. Afirmatia a fost facuta public intr-o conferinta de presa de Victor Boiangiu, nu in nume personal, ci in calitate de presedinte al institutiei care are CET-ul in subordine.
Asa ca, mai scutiti-ne de sfaturi ca suntem satui de gargara ieftina. Daca aveati sange in instalatie nu va ascundeati sub un pseudonim. Ca sa vedeti ca stiu si eu sa dau sfaturi, va indemn sa nu mai luati apararea unor asemenea indivizi. Daca bineinteles nu aveti un motiv personal. Sa auzim de bine, domnule "Sorin".

Metaxa spunea...

Ionescule, ti-am publicat mesajul. Nu ma deranjeaza ce spui. E dreptul tau la libera exprimare. Esti multumit? Simti nevoia sa injuri pe cineva fara sa-ti fi facut vreun rau Injura, frate, ca nu e pe bani. Te-ai racorit?
Sunt cu intretinerea la zi. As vrea eu sa mi-o plateasca Zeus, ca am atatea alte lucruri de facut cu banii. Din pacate relatiile mele nu ajung chiar pana la Zeus.
Ca m-ai injurat pe mine nu este o problema. Mai merge una. Dar este sub demnitatea ta sa te legi de cei ce posteaza pe acest blog. Sa stii ca daca te-ar injura cineva doar pentru ca ai postat aici sau pentru ca ai un punct de vedere altul decat al meu, la fel de nemultumit as fi.

Metaxa spunea...

Pe ce facem pariu ca urmeaza sa-mi scrie si un anume POPESCU? Tot nemultumit ca l-am luat la ture pe CEPRAGA? Hai ca devine interesant si hazliu in acelasi timp.
POPESCULE, macar fii inspirat si schimba IP-ul.

Unknown spunea...

Iti scrie tot Ionescu, tot cu acelasi IP, cu toate ca doreai Popescu.... Nu ma intereseaza nici sa-l apar pe Cepraga, nici cat costa intretinerea, nici ca nu s-a ocupat prefectul de deszapezire, si alte teme arzatoare giurgiuvene! Niciodata nu mi-au placut ziaristii care au o obsesie din a discredita o persoana publica, utilizand niste ,,porcarele", care tin numai la cei cu mintea subtire.Exista si oameni informati, pregatiti, care nu inghit orice,, gogoasa"' media.Acuma nu trebuie sa te deranjeze acest lucru....
Faptul ca mi-ai publicat raspunsul denota ca mai ai totusi o urma de profesionalism... Inseamna ceva! E bine din cand in cand sa te mai antrenezi, altfel te plafonezi.Nu ma mai intereseaza daca ma mai publici sau nu....Si inca ceva, eu nu te-am injurat, doar am spus in rezumat ca nu esti obiectiv.

Metaxa spunea...

Ionescule, Popescule sau Sorine, sa-ti spun ceva ce ar putea sa te doara. (Fara suparare!) Ce nu te omoara, te intareste. Nu esti, frate, intre, stai sa te citez, sa nu imi faci vreun proces de intentie: "oameni informati, pregatiti, care nu inghit orice,, gogoasa"' media."
Adica tu esti ala informat si pregatit? Chiar crezi ca m-ai dat pe spate cu demersul profesorilor? Hai, bre, chiar asa? Daca esti informat, poate ghicesti de unde vin banii pentru salariile profesorilor sau insotitorilor persoanelor cu handicap. Iti dau un indiciu, sediul institutiei se afla pe Calea Victoriei.
Sa-ti mai spun ceva. Blogosfera nu are legatura cu demersul jurnalistic. Hai sa-ti fac o placere de Sf. Valentin: are legatura doar tangential. Intr-o zi, cand vei avea curajul sa nu te mai ascunzi sub infinitele fuste ale anonimatului, poate-ti explic ce este un blog.
Ultima chestie. Ai sarit ca broasca in lac cand l-am luat la ture pe Cepraga. Nu crezi ca era mai corect sa faci acelasi salt si cand am scris despre odiseea persoanelor cu handicap si a insotitorilor? Aud? Pauza? Ti-ai inghitit limba, Ionescule - Popescule - Sorineeee!!
N.B. Cand vorbesti ca pe maidan, I.P.S.-ule, tot injuratura se numeste.

Unknown spunea...

Nu te mai agita atata, ca esti inca tanar si-ti face rau la sanatate. Ti-am raspuns la domeniul la care m-am priceput,respectiv sistemul energetic national.... Fara lipsa de modestie stiu mai multe ca tine.Stiu ca o sa faci haz de chestia asta, dar asa e. Datoria ta de ziarist este sa ma informezi corect. Daca nea Gheorghe ia de buna informatia ta si o inghite fara apa, pe bine m-a deranjat ce ai spus, ca ai spus prostii. Asa ca accepta si pareri contra. Si linisteste-te... De faptul ca nu ai platit intretinerea am auzit din barfe... Nici nu ma intereseaza de fapt, dar tot asa arunci si tu pe piata chestii neverificate..Asta era sensul. Nu mi-am inghitit limba, dar am si alte treburi decat sa ma cert cu tine.

Metaxa spunea...

@ Ionescu. Ok. M-am conformat dorintei tale.