28 februarie 2010

PUTEREA BLOGOSFEREI ESTE CU NOI

Prietenul meu Cosmin Creţu are o idee (nu este nouă, nu este originală, dar este o idee de luat în seamă). Cosmin propune ca toţi giurgiuvenii care sunt activi pe blog, care au un cuvânt de spus, care au un strop de notorietate sau vizibilitate să se unească într-un efort comun.
Tipic româneşte, prietenul meu aruncă piatra în lac şi fraierul de Traian trebuie să intre în apă să o scoată. Cu alte cuvinte, amicul mi-a pasat mie cea mai grea sarcină: să-i adun pe toţi giurgiuvenii la un loc, să o punem de o revoluţie, de o răscoală sau măcar de o înjurătură.
Cosmin Creţu propune să lansăm iniţiative ocolind pe cât posibil zona politică. De ce? Să nu se interpreteze, spune el. Hai că am început cu dreptul în stângul. De ce să nu se interpreteze, monşer? Ba, să se interpreteze, nenicule, să se interpreteze. O data, de două ori, de trei ori... să se interpreteze de câte ori este nevoie până or pricepe şi năpârcile că lumina zilei nu-i pentru ele. Eu propun să luam atitudine astfel încât să li se facă pielea de găină, să le tremure chiloţii în vine, să aibă coşmaruri, să umble cu capul spart, să le clănţăne dinţii în gură de frică. Să se cufurească pe ei de teamă astfel încât nici pampersii să nu le fie de folos. Puterea blogosferei este cu noi!
Nu propun acum nicio acţiune. Trasez doar un drum pe care să mărşăluim. Dacă vom schimba cuvinte seci între noi, de genul: dă-ţi, băi fleaşcă, şi tu cu părerea despre cutare sau cutărică subiect, cer să fiu lăsat la vatră. Dacă luam atitudine astfel încât să conteze, sunt gata de luptă. Idei sunt cu sutele. Mizez şi pe sprijinul colegilor care au un blog în administrare şi, nu în ultimul rând, pe sprijinul cititorilor de blog. Fie că sunt sau nu giurgiuveni. Orice idee este binevenită.
În concluzie. Purcedem la luptă, folosindu-ne de puterea blogosferei, sau mai punem de un blog? Asta-i întrebarea. Aştept răspuns ca să ştiu dacă mă bag.

32 de comentarii:

Anonim spunea...

OK, ziua 1. Când tragem linie să vedem care suntem?
Până acum, înţeleg, Cătălina, Pepi Mustăţeanu (vezi blogu' meu), nenea Traian şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă...
Deci, şefu', până când ţinem uşa deschisă, ca să ştim cine e p-acilea, apoi să ne dăm cu ideile?

Pepi Mustateanu spunea...

Forta blogosferei fie cu tine, frate blogger! Eu subscriu indeii lui Cosmin in forma pe care el a lansat-o.Pentru inceput e greu sa avem atitudine pe teme politice.Riscam sa nu avem credibilitate in formula prezentata de Cosmin.Eu sunt politic, Ionel este politic,o mai fi vreunul pe acolo cu sefi politici, si gata decredibilizarea.Ma gandesc si la ce ne prezentai in articolul precedent cu incordarea colegilor din presa.E doar o idee,eu nu refuz provocarile.Indiferent ce veti propune eu voi fi prezent!

nicole spunea...

Daca parerea mea conteaza, propun sa ne unim cugetarile intr-un singur blog. Asa nu va trebui sa mai alergam de pe un blog pe altul. Nu stiu, zi si eu.

Metaxa spunea...

Bulgarele a pornit.
Am cateva idei revolutionare. Cand le veti afla o sa-mi turnati apa fiarta in cap. Dar, or la bal, or la spital. Colegii in ale blogheratului care sunt implicati politic sa nu-si faca griji. Ii vom proteja. Locuri de munca sunt destule. Mai facem un canal. Ii promovam politic pe un loc mai in fata. Primii la angajare. sa ne dea exemplu cum se da la lopata :)
@ Nicol parerea ta conteaza in egala masura cu a oricui. Va fi un blog, vor fi mai multe, vom vedea cum este mai bine. (Nu ma face sa dau din casa)
@ Pepi abia acum VOM AVEA CREDIBILITATE, multumita prezentei voastre alaturi de noi. Pariez ca abia acum veti fi sinceri in primul rand cu voi si apoi cu ceilalti. Vom fi fara ura si fara partinire, vom fi (si voi alaturi de noi) critici cu cine merita. Si, de ce ar trebui sa criticam cu orice pret?
@ Cosmin, de ce te grabesti? Sa-l asteptam si pe Ionel Muscalu sa se exprime. Nu l-am vazut pe aici pe Mugurel Rosu. Alex s-a exprimat pe blogul SICTIRELI. Pana atunci...
@ ATENTIUNE! Fiecare soldat sa promoveze pe blogul sau ideea lui Cosmin (alaturi de cateva opinii deja exprimate pana acum!). O saptamana adunam pareri de la cititori. Apoi mai vedem.
Fetele nemaritate sa nu se grabeasca la maritis, baietii neinsurati sa mai astepte ca-i mai bine pentru ei.
Avem nevoie de un IMPACT FRONTAL cu CITITORII de blog. Nici nu stiti cat de inteligenti sunt.
Pana una alta trebuie sa facem pe dracu in patru sa ne promovam reciproc blogurile, sa avansam impreuna in topuri. Altfel nu ne baga nimeni in seama.
Nu mai spun nimic pentru ca DUSMANUL NU DOARME. :)

Cătălina Sfetcu spunea...

Am notat.

Metaxa spunea...

OANA ALEXANDRU nu vii cu noi?
http://alexandru-oana.blogspot.com/
Hai, te asteptam!

Anonim spunea...

Aşa, Traian, aşa! Simt un uşor fum de ambalare de motor dinspre tine! Fix ce-am sperat! (ştiam io...)
Da, văd aici că ai un Pepi, o Nicole, Alex a fost şi la mine, ca şi Cătălina Sfetcu, de Oana nu ştiam, eşti - iarăşi! - mai bine informat. Lui Mugurel îi trebuie un brânci, o să vină sigur şi el. Ca şi, pesemne, Nelu Muscalu.
Pe de altă parte, uite-te ce adânc a grăit Alex - ar avea un interes estimat la 2000 de accesări zilnice, ceea ce e excepţional, chiar dacă am porni de la premisa că evaluarea lui e optimistă.
Hai că "merge banda"!

Stranger spunea...

Salutare oameni buni, la acest nou proiect, nu aveti nevoie si de imagini foto sau video???

Metaxa spunea...

Salutare Stranger si bine ai venit intre noi. Avem maxima nevoie de imagini. Imaginea contreaza. Sunt cativa intre noi care stiu bine ce importanta este imaginea. Ti-am vizitat blogul. Ii invit si pe altii sa o faca. Nu vor regreta.

Metaxa spunea...

BOBO a lansat discret, o idee. Citeste despre ce este vorba pe...
http://bloguluibobo.blogspot.com/2010/02/de-citit.html

Blogul Bobolinei spunea...

Pe acelasi blog, un anonim marturiseste, discret, ca nu crede ca ne-am putea tine de cuvant. Ca ii stie el pe giurgiuveni... La ce sa ma astept ????? :)))))

Metaxa spunea...

Bobolina sa te astepti la ce e mai rau. Anonimul de pe blogul tau are ceva dreptate. Stie el ceva.

Cătălina Sfetcu spunea...

Este exact motivul pentru care am considerat cât se poate de serios mesajul lui. Dar i-am răspuns. Vezi www.bloguluibobo.blogspot.com.
Eh, măcar să se distreze Sictireli(www.sictireli.wordpress.com) peste trei zile :)

Anonim spunea...

Ştie pe dracu! Traian, de nihilişti ce suntem nu ne mişcăm cururile de pe scaun (mai ales cel de la terasele cu bere!) Ia mai lasă-mă! Avem o treabă de făcut. Când îţi arde casa, de ce nu stai să te uiţi şi să filozofezi? Când îţi propune cineva să baţi cuie cu capul ca să câştigi un ban, de ce te repezi ca berbecu'?
Hai, ce mă-sa? E de treeabă, da?

Anonim spunea...

A!, şi încă ceva: bun-venit pentru un "new entry"! Wellcome, Stranger!

Metaxa spunea...

Fratilor, si el e cu noi! Ionel Muscalu m-a anuntat pe blogul lui ca se baga la treaba. Are chiar si o idee pentru o prima actiune comuna.
UITE AICI: http://ionelmuscalu.blogspot.com/2010/03/la-multi-ani.html
S-a notat. S-a bagat la arhiva.
Cine o invita si pe Oana Alexandru? Nicole poti sa o abordezi? Eu nu am putut posta invitatia pe blogul ei. Daca vrea e bine, daca nu... nu obligam pe nimeni. Intra cine vrea, ramane cine poate.

Metaxa spunea...

Am bucuria sa va anunt ca incet-incet rolul meu se apropie de final. Adunatorul si-a facut datoria, adunatorul poate sa se odihneasca. :) Sambata, sau duminica (cum se va stabili) va voi face semne cu batista. Vant la pupa, baaaaa! si sa navigati pana in panzele albeee! Feriti-va de sirene, baaaa!!
Hai ca se leaga ceva intre noi. Bravo, enoriasilor!

Pepi Mustateanu spunea...

Cred ca nu trebuie sa insistam pentru nimeni.Vor sa participe sa fie bineveniti.Nu vor, e optiunea lor si gataaaaa! Cred ca stiu cine este anonimul carcotas !

Pepi Mustateanu spunea...

Heeei, Traiane ! Nu asa ne-am intzeles...Moise tre sa ne plimbe 7 ani prin desert si deabia dupa aceea sa ne ureze vanturi. Nu da inapoi mai avem multa treaba! Si cu ideile ale pe care le aveai ce faci?

nicole spunea...

Traian , am vb cu Oana, pare interesata, dar nu mi-a dat niciun raspuns. Oricum nu a spus "nu", se mai gandeste inca.

Metaxa spunea...

@ Pino, a fost o aroganta din partea mea. :) Stam pe baricade ca japonezul. Corect ce spui. Nu insistam. Piono, carcotasii sunt piese valoroase la colectie. :)
@ Nicole prietena noastra Oana are timp de gandire. Important este ca nu a spus NU. Poate doreste sa vada cam cu ce se mananca afacerea, sa vada daca se incadreaza, daca poate fi de folos... Este corecta atitudinea ei.

Cătălina Sfetcu spunea...

Păi, ce faceţi, domnul Metaxa, ne manipulaţi? :)) Vă jucaţi cu creierul nostru... mic şi sărac, parcă aşa era, nu? :)))

Metaxa spunea...

Prietenii nostri au propus ora 18, sambata, la Teatru. Eu sunt disponibil.

Metaxa spunea...

La loc comanda. Sambata nu se poate, ca este congres PNL si nu poate veni Muscalu. S-a stabilit ca zi de intalnire duminica. Dati de veste din poarta in poarta.

nicole spunea...

E bine Duminica. Nicio problema pt mine.

Pepi Mustateanu spunea...

Notat . Prezent ca la sedintele de partid cu 15 minute mai devreme . Oana Alexandru confirmat.

Anonim spunea...

OK! Hai să concluzionăm:

DUMINICĂ, ORA 11 (după-amiaza exclus din multe motive), SALA MICĂ A TEATRULUI VALAH.

Place varianta asta tuturor?

nicole spunea...

Fratilor, vrea si Iadu Michiduta. A postat la Pepi. Am azis sa-l primim ca e fata buna.

Blogul Bobolinei spunea...

Duminică, ora 11.00.

Metaxa spunea...

Duminica ora 11 e naspa rau de tot pentru un batranel care se culca (de regula) tarziu in noapte (sambata totdeauna) si se scoala (mai ales) duminica tarziu in plina zi. Cosmine altceva mai prost nu puteai sa propui? Parca spuneai ca lansam idei bune nu din astea!!!! Dar, hai, sa nu dam de lucru la carcotasi, vin si eu la 11. Dar sa fie si un pic. Dispensa pentru mine ca m-am folosit din plin :)
Am un mesaj pentru un ANONIM care circula haotic si bezmetic dintr-un blog in altul. Vino, bre, si matale la intalnire, poate asa te asezi undeva si nu ne mai bantui blogurile :) :)

Metaxa spunea...

Vin si revin. Iadu Michiduta e de-al nostru. La fel de al dracu. Ar fi plictiseala mare intre ingeri. Este nevoie si de un drac, ca totul sa se transforme intr-un iad serios.

Pepi Mustateanu spunea...

Oricarui plaies ce incearca subminarea, destabilizarea, ori persiflarea intalnirii de Duminica cunoscuta sub numele de Marea Ieseala....Orocarui ostas ce-si indreapta armele asupra semenului lasand descoperita garda impotriva inamicului....Sa i se taie capul !
Maxim am spus!