11 aprilie 2010

Presedintele Poloniei a murit intr-un accident de avion


Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia.
Nicio persoană aflată la bordul avionului prezidential polonez nu a supravieţuit.
Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc.

La bordul avionului se aflau preşedintele Poloniei, însoţit de soţia sa, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer şi încă mulţi alţi înalţi demnitari.

Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.
Tragedia a născut imediat controverse şi scenarii mai mult sau mai puţin fanteziste. La un post tv se spunea că a fost o eroare de pilotaj. Este posibil? Să nuităm cine se afla la bord. Se va răspunde la această întrebare după studierea cutiilor nege găsite deja.
La un alt post de televiziune, alte autorități, spun că, echipa rusească de la sol, a manevrat prost zborul avionului Tupolev 154, la bordul căreia se afla elita poloneză. S-a vorbit chiar de mâna serviciilor secrete. În așa situații, nu contează în ce situații moare un președinte și cine are de pierdut, dar se consideră o misune îndeplinită de servicii, fără a lăsa urme. Cercetările vor dura câteva luni. În situaţia în care sereviciile secrete s-au implicat, adevărul probabil se va afla peste 50 de ai, când nu mai ai ce face cu el. Condoleanțe poporului polonez care trece acum printr-un moment extrem de greu. La cum ştim noi fibra poporului polonez, acesta va şti să treaca cu demnitate peste această catastrofă.

Niciun comentariu: