11 iulie 2010

Dan Păsat şi Bogdan Cantaragiu/ Un cuplu pentru DNA

Citiţi pe site-ul http://giurgiu-online.ro un foarte interesant articol care îi aduce în prim plan pe deputaţii Dan Păsat şi Bogdan Cantaragiu.

Procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea urmăririi penale împotriva deputatului Dan Păsat, membru al conducerii judeţene a PDL Giurgiu, precum şi împotriva deputatului Bogdan Cantaragiu, preşedinte al Organizaţiei PDL Giurgiu, aceştia fiind învinuiţi de săvârşirea mai multor fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal. (...)

Cei doi sunt acuzaţi de de şantaj, exercitarea de presiuni şi ameninţări asupra mai multor primari din judeţul Giurgiu, în cazul lui Dan Păsat şi de trafic de influenţa, în cazul lui Bogdan Cantaragiu, pentru a determina un primar din judeţul Giurgiu să favorizeze obţinerea unor beneficii de către SC Prod Invest SRL, unde Dan Păsat figurează ca asociat.
Bogdan Cantaragiu este preşedintele filialei Giurgiu a PDL, în timp ce Dan Păsat este secretarul general al acestei filiale. După cum se vede treaba peştele (apropos de faptul că Dan Păsat are în proprietate balta Hobaia) se împute de la cap şi tot de acolo trebuie curăţat.
Deşi cam târziu se declanşează această anchetă, este bine şi acum. Cei doi au fost acuzaţi în repetate rânduri de abuz şi trafic de influenţă fără ca organele de cercetare penală să se sesiseze. A venit, iată, şi timpul ca cei doi să dea socoteală pentru ceea ce au făcut. Cu siguranţă nu sunt singurii care vor fi chemaţi la DNA să dea cu subsemnatul. Vor urma şi alte nume grele din conducerea PDL Giurgiu, primari portocalii şi conducători din instituţiile deconcentrate.

Niciun comentariu: