20 august 2010

Consiliul Judeţean Giurgiu avariat de O.U. nr. 63

Citeam într-un săptămânal giurgiuvean despre disponibilizările efectuate la Consiliul Judeţean Giurgiu prin punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 63 şi mă întrebam ce o fi fost în sufletul consilierilor PDL, obligaţi să voteze o ordonanţă de urgenţă ce va produce drame în familiile obligate să suporte consecinţele. Întrebare retorică, evident.
Aparatul propriu al Consiliului Judeţean şi instituţiile aflate în subordinea sa se aflau oricum în deficit de personal. Prin O.U. nr. 63 aceste instituţii au suferit încă o lovitură sub centură, care le aduce în pragul blocării activităţilor.
Biblioteca Judeţeană funcţiona, conform declaraţiilor directorului, cu 46,7% din necesarul de oameni. Organigrama s-a redus cu încă 8 locuri. Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale a rămas fără 17 angajaţi. Direcţia Judeţeană de Transport a redus numărul posturilor cu 16. Muzeul Judeţean renunţă la 11 angajaţi, iar Teatrul Valah la 21. De asemenea, reduceri semnificative la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi la Camera Agricolă...
V-am prezentat o mică parte a dezastrului provocat de actuala formulă guvernamentală. Trebuie avut în vedere impactul acestor măsuri asupra calităţii vieţii giurgiuvenilor, a familiilor în care se află cel puţin un disponibilizat căruia nu i se oferă nicio alternativa.
Guvernanţii, incapabili să pună trenul pe şine după ce l-au deraiat printr-un management execrabil, aplică cea mai simplă metodă: asasinatul financiar al populaţiei, afundând şi mai tare România în apa stătută a dezastrului moral.
Suntem abia la început. Nu ne aflăm în ochiul ciclonului. Lunile de toamă, dar mai ales de iarnă, vor fi decisive pentru mulţi dintre noi, dar şi pentru Guvernul Boc, pe care nu-l vad stând în jurul mesei de Craciun.
Aşa cum ne-a obişnuit, Traian Băsescu se va spăla pe mâni ca Pilat, deşi actuala formulă de guvernare este opera sa. Sub oblăduirea lui derbedeii din guvern şi slugile lor din teritoriu au condus România ca pe un dric.
Traian Băsescu va încerca să mai salveze ce se poate dintr-un partid căzut în comă profundă, aruncându-l peste bord pe Emil Boc ca pe un lest, cu toată opoziţia gărzii pretoriene condusă de buldogul Vasile Blaga.

4 comentarii:

Un roman spunea...

Luna decembrie are o semnificatie aparte pentru romani. Astept cu interes.

Metaxa spunea...

@ Pentru Un roman,
Nu s-a acumulat suficienta tensiune ca mamaliga sa explodeze ca in 1989.

sandman spunea...

Si trecuta guvernare, PDL-PSD era visul lui Basescu. Intre timp l-a uitat, ca de obicei.

Bogdan spunea...

Visul lui s-a transformat in cosmarul nostru