28 august 2010

Greva fiscală

Am primit o leapsă de la prietenul meu de blogosferă SANDMAN (cel mai hăituit din ţara sa!). Subiectul: greva fiscală şi umilinţa la care ne supun guvernanţii. Ăştia de azi mai mult ca oricare alţii de până acum. Răspund acestei provocări încercat de o lehamite totală.
Am fost, suntem şi vom mai fi umiliţi încă mulţi ani de acum încolo pentru că avem o mare doză de păguboasă nesimţire naţională. Suntem o cireadă de boi mulţumiţi să primim o măciucă mai puţin decât ni se promite.
Greva fiscală este o soluţie doar în măsura în care mişcă lucrurile, schimbă ceva fundamental în atitudinea românilor. Dacă facem grevă fiscală ca un motiv să ne mai dăm încă o dată în spectacol vom face din nou jocul imbecililor de la conducerea ţării. În cazul acesta mai bine stăm în jugul nostru şi ne mulţumim cu biciul umilinţei pe spinare.
Iniţiativa jurnaliştilor şi artiştilor este binevenită şi trebuie dusă până la capăt. Doar ei mai au ceva autoritate în ţara asta şi pot coagula societatea civilă. Ar fi trist ca greva fiscală să se transforme într-o mişcare de protest leşinată aşa cum au fost mişcările sindicale de până acum. Este un test pentru societatea civilă din care facem parte cu toţii.
Leapşa merge către My Experience, Pepi Mustăţeanu, Cosmin Creţu şi Ionel Muscalu

6 comentarii:

Cătălina Sfetcu spunea...

Leapsa a ajuns la mine :) Un jurnalist, un politician, un actor si un poet :))) Mi i-ai luat tu pe toti :P

sandman spunea...

A trecut si asta... greva fiscala. Asa cum banuiam, un mare fis.

Metaxa spunea...

My Experience, i-am luat pe toti pentru ca mi se spune Traian Cel Iute :))

Metaxa spunea...

Sandman, era previzibil. Nu ma mira ca ne-a trecut asa repede.

Anonim spunea...

Fără supărare, Traian, leapșa asta nu o iau. Și știi de ce? Pentru că m-am cam săturat (îl mai ții minte pe clujeanul ăla pe care, acum vreo zece ani, îl înjuram când a scris un material în care spunea că s-a săturat de România?). Mi se pare tot mai des și mai mult că vinovata principală a situației în care ne găsim și în care ne afundăm tot mai mult este tocmai lipsa de reacție directă și imediată a societății civile. Aiurea!, a omului de rând. Borcanele alea trebuia să le arunce „societatea civilă” a lu' pește spre căpățânile idioților care ne pun în atari situații oribile. Suntem ironici?, punem borcănașe cu bani pe treptele ministerului? Înseamnă că încă mai suportam. Neam de ciobani mioritici. Vorba cuiva, pentru următoarea taxă urmează cacometrul!

PS. Da, dacă aș fi fost acolo, aș fi aruncat și eu cu borcanul, fără frica de pulan.

Metaxa spunea...

Cosmine, tocmai ce ai preluat leapsa si ti-ai expus punctul de vedere. Ma interesa opinia ta. Sunt de acord cu ce spui. Adaug doar ca eu nu l-am injurat pe clujanul Sabin Gherman, cel ce scria manifestul "M-am saturat de Romania". Din contra i-am dat dreptate. Mi-am luat atunci portia de injuraturi.
Te cred in stare sa arunci cu borcanul spre capatanile idiotilor.