20 august 2010

Incendiul care deblochează

A mai murit un bebeluş ars la Maternitatea Giuleşti. S-a ajuns la 5 decese şi încă ministrul Sănătăţii Attila Cseke nu şi-a dat demisia. De câte alte asemenea tragedii mai este nevoie în ţara unde naşterea a juns un blestem ca un ministru să-şi dea demisia?
Îl invităm pe Attila să revina la Giurgiu, la Spitalul Judeţean. Îi promitem că-i pregătin un incubator în care să-şi odihnească oasele. Un incubator şi un scurt-circuit.
Mă alătur şi eu îndemnului lansat de SICTIRELI. Du-te, Cseke, unde a înţărcat Attila iapa!
O ţară întreagă suferă alături de părinţii care şi-au pierdut copiii. Un suspin naţional se aude. Nu şi glasul lui Traian Băsescu pe acesat subiect. A spus ceva legat de risipa de bani din sistem. Cică în comparaţie cu 2001 acum se alocă de 4 ori mai mult. Şi se întreba de ce sistemul este totuşi la pământ. Întrebarea este de neam prost, pentru că în 9 ani realităţile din România s-au schimbat radical. Nici în 2001 suma alocată nu era satisfăcătoare. În 9 ani populaţia a ajuns în suferinţă cruntă, aparatura învechită, clădirile degradate. Numai dacă investeşti în apartură şi îţi dai seama că sumele alocate nu sunt deajuns. Găsise el explicaţia pentru catastrofa de la Maternitatea Giuleşti.
Sesizez totuşi un lucru bun. Traian Băsescu nu-i mai îndeamnă pe medici şi asistente să ia calea străinătăţii. S-o fi prins că a vorbit gura fără el? Tace în păpuşoi ca ştim noi cine după ce i-a ieşit garoiul pe gură.
A fost nevoie de o tragedie ca să se deblocheze câteva mii de posturi în sistemul sanitar. Urmează un incendiu catastrofal într-o şcoală, într-un teatru, într-o unitate militară, în Justiţie, în Administraţie... etc ca să deblocăm definitiv România.

Un comentariu:

Bogdan spunea...

Ne-ar trebui un foc mistuitor care sa ne curete