8 mai 2009

Scroafa şi drujba

Marian Vanghelie a ventit val-vârtej la Giurgiu, într-un raid de pedepsire a deputatului de Giurgiu Mădălin Voicu.

Acuzat că în numeroase rânduri a avut o atitudine reprobabilă faţă de Mircea Geoană, preşedintele PSD, pe care, de curând, l-a numit “gherţoi”, lui Mădălin Voicu i s-a arătat la Giurgiu, cartonaşul roşu. Totodată, lui Mădălon Voicu i s-a reproşat şi faptul că în loc să fie mai aproape de giurgiuvenii care l-au ales, el preferă să-şi arate faţa în diverse talk show-uri, unde îşi dă cu părerea de la fotbal, la femei gravide, după cum ne-a declarat Marian Vanghelie într-o discuţie lejeră purtată cu el după şedinţa în care Mădălin a fost mazilit în unanimitate.
Contactat de noi, în jurul orelor 17.30, imediat ce a fost exclus din organizaţia Giurgiu, Mădălin Voicu ne-a declarată că nu are nicio reacţie, dar va avea, cum altfel, o intervenţie televizată pe acest subiect la Realitatea TV. Lucru ce s-a şi petrecut. Dovadă că Mădălin Voicu se poate şi ţine de cuvânt.
Chiar din momentul în care a fost desemnat candidat PSD la Giurgiu, Mădălin a declarat că a fost exlilat aici, cu speranţa că-şi va rupe capul. Numai că electoratul a dorit, mânca-ţi-aş!, să-l aleagă deputat.
De atunci, în afara unor declaraţii sforăitoare, care, puse pe portativ ar da o manea politică de toată frumuseţea, voinicul nostru nu a mai produs nimic.
În schimb, nemulţumit de maniera în care înţeleg unii politicieni să se arate în public, pe la sâmbra oilor, Mădălin Voicu i-a gradat cu apelativul “gherţoi”, când, unul dintre cei mai mari dintre gherţoii politici ai patriei este chiar el.
Marian Vanghelie ne spunea: “Mădălin îmi este prieten (N.B. Vanghelie are, din nou, probleme cu timpurul verbului “a fi”. Corect: MI-A FOST PRIETEN.) şi i-am zis mereu: Băi, Mădăline, gata, mă, nu mai merge numai cu miştoul. Geoană e candidatul nostru. Cum o fi el... Dar nu-l poţi face gherţoi. M-a întrebat nevasta lui Geoană ce e aia gherţoi şi i-am zis că e de bine, ce dracu putem să-i spun! Păi, dacă vă arăt un mesaj de la Mădălin…………”Dacă nu îţi comvine, schimbă gherţoiul”. Nu se poate aşa ceva. Vă spun eu, de Mădălin e numai gura, în rest nu face nimic. Or, politica nu se face numai aşa. Mai trebuie să şi muncim. Să vină pe aici, pe la Giurgiu, să stea numai pe stradă, în mijlocul oamenilor, să vorbească cu ei. Să-i ajute.”
Neîncrezători în sinceritatea lui Vanghelie, şi simţind că în spatele excluderii ar putea fi o răzbunare a lui Geoană, jurnaliştii l-au întrebat direct pe Vanghelie de ce a căzut aşa de rapid ghilotina. În stilul său colorat, Marian Vanghelie a spus: “A căzut scroafa din copac”, făcând trimitere la o declaraţie mai veche a lui Mădălin, când a spus: “Scroafa (citete Marian Vanghelie) s-a suit în copac.”. După anunţul că a fost eliminat din PSD, Mădălin Voicu a completat declaraţia lui Vanghelie, spunând: "A căzut scroafa din copac, dar a căzut în cap".
O putem ţine tot aşa câteva zile de acum încolo, însă lehamitea ne-a cuprins deja. Ne oprim deocamdată aici. Ca o concluzie la cele prezentate mai sus aş spune că scena politică românească este îmbibată ca un burete cu astfel de personaje dubioase, cocoţate toate într-un copac uscat. Şi asta nu e tot, pentru că alte câteva sute stau la baza copacului, cu drujbele în maâni.
Ultima oră
Vineri, 8 mai 2009. Mădălin Voicu pendulează de la o televiziune la alta, unde-şi varsă castronul cu necaz. Consecvent cu sine, artistul neamului uzează de aceleaşi maneliste fraze. Pentru el toată lumea e tâmpită. Giurgiuvenii însă nu. Se laudă că în campanie a promis... ca nu va promite nimic. Se dovedeşte că a avut gură de păcătos. Nu a promis. Nu a făcut. A trecut o jumătate de an şi Mădălin Voicu străluceşte prin absenţă la Giurgiu. În opinia mea Mădălin Voicu poată să rămână în PSD. Acolo este locul unuia ca el. Ca să-l parafrazez... un gherţoi. Însă, ca deputat de Giurgiu... mai bine lipsă. Să nu uităm că într-un interviu a declarat, cu o nesimţire pe care o găseşti doar la o anumită categorie socială, că Giurgiu este o planetă a maimuţelor. Uite că "maimuţele" nu-l mai doresc.

Niciun comentariu: