16 septembrie 2009

Asociaţii de locatari în pragul falimentului


Datoriile asociaţiilor de locatari din Giurgiu către S.C. Apă-Canal se ridică la 6 miliarde de lei, în condiţiile în care 1000 litri de apă costă 3,5 lei! Datoriile asociaţiilor de locatari către Direcţia de Gospodărie Comunală pentru ridicarea gunoiul menajer se ridică la 19 miliarde de lei. Datoriile asociaţiilor de locatari către furnizorul de căldură au ajuns la 112 miliarde de lei.
Furnizorul agentului termic nu mai este dispus să reeşaloneze datoriile istorice. Asociaţiile care nu-şi achită datoriile nu vor primi căldură în iarna aceasta! Conducerea CET Giurgiu ameniţă asociaţiile cu datorii uriaşe şi care, cu siguranţă, nu vor avea posibilitatea să le achite, că vor fi scoase definitiv din sistem. Debranşarea nu exonerează de răspundere asociaţiile. La datoriile istorice se vor adăuga penalităţile. Rebranşarea se va face doar în situaţia în care asociaţia îşi va achita datoriile restante plus costul debranşării şi rebranşării.
Pentru a porni CET-ul din Giurgiu pe gaze naturale, S.C. VIROM solicită 60 de miliarde de lei într-un cont de garanţie la care să apeleze în situaţia în care consumatorul nu-şi achită factura.
Rezervele de păcură la CET Giurgiu ajung doar pentru o lună de funcţionare pentru două cazane mici, destinate încălzirii oraşului. Se va apela la stocul de păcură doar în situaţii extreme şi numai cu aprobare de la Guvern.

Niciun comentariu: