4 septembrie 2009

Crin Antonescu, keep walking

Prezent la Giurgiu pentru a se întâlni cu colegii săi de partid, liderul naţional al PNL, Crin Antonescu (însoţit de Călin Popescu Tăriceanu), a ţinut un discurs de circa o oră în faţa liderilor locali, demnitarilor, primarilor şi viceprimarilor PNL - Giurgiu.
Tema abordată? În mod firesc alegerile pentru Palatul Cotroceni.
“Ca preşedinte PNL, cu acordul tuturor forurilor de conducere ale partidului, spun că PNL nu va face jocul nici al preşedintelui Băsescu şi PDL, nici al PSD, nu va intra în nici o combinaţie de guvernare până la alegerile prezidenţiale. România este, din punct de vedere economic şi instituţional, într-o situaţie din ce în ce mai gravă. România seamănă nu a o ţară guvernată prost, ci a o ţară deja neguvernată”, a afirmat liderul liberal.
“E foarte posibil ca în perioada următoare să asistăm la o intensificare a eforturilor preşedintelui ţării şi PD-L de a încerca să elimine de la guvernare PSD şi de a încerca să pună responsabilitatea în spinarea acestuia”, a declarat Crin Antonescu, care a ţinut să precizeze faptul că eforturile de a atrage PNL într-o operaţiune în favoarea uneia dintre cele două partide sunt sortite eşecului.
"Nimic nu se poate schimba în România fără o schimbare majoră la Preşedinţie. Avem şanse să câştigăm pentru că în fiecare zi cele două partide se fac de râs. În plus PNL ştie că are un candidat la preşedinţie, în vreme ce PDL încă nu ştie cine va fi candidatul său, iar PSD încă nu ştie câţi candidaţi va avea. Eu nu pot fi cumpărat, şantajat, speriat. Eu nu fac târguri cu nimeni. Sunt departe de a fi uşă de biserică, dar nu am nimic de ascuns ca om politic. Nu am fost niciodata legat de vreo afacere pe bani publici. România are nevoie de un preşedinte echilibrat şi corect, care să nu servească interesele unui partid.", a mai spus liderul PNL.
O porţiune consistentă din discursul candidatului Antonescu la preşedinţia României s-a axat pe demontarea diversiunilor, lansate în media de către adversarii cei mai tenace ai PNL-ului, şi anume, liderii PD-L.
La un moment dat, a precizat Antonescu, i s-a reproşat primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu că este prieten cu Dinu Patriciu. Domnul Tăriceanu a avut tria de caracter să vină în Faţa Parlamentului şi să recunoască faptul că este prieten cu Dinu Patriciu, dar niciodataă nu au făcut golănii. Şi eu mă mândresc cu prietenia lui Patriciu, care, până la proba contrarie este un om de afaceri de succes. Dar nimeni nu poate să spună că am făcut vreodată afaceri cu Dinu Patriciu sau cu altcineva. Îl invit pe Traian Băsescu să vină în faţa Parlamentului şi să spună că este prieten cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş şi că nu au făcut niciodată vreo golănie împreună.
La finalul întâlnirii Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu au fost la dispoziţia presei locale şi naţionale, în cadrul căreia a declarat că nu crede că are acelaşi electorat cu cel al lui Sorin Oprescu, astfel încât nu el este candidatul de la care actualul primar al Capitalei ar putea să ia voturile în cazul în care ar candida la Presedinţie.
Referindu-se la retragerea din cursa pentru Cotroceni a Prinţului Radu, Antonescu a declarat: . "Aparent, cel puţin, retragerea Principelului poate fi socotită ca favorabilă. Eu vă spun, fără niciun fel de ipocrizie, că regret retragerea lui Radu Duda din simplul motiv că, într-un peisaj destul de agitat, discursul lui era mai discret, dar mai elegant, mai civilizat. Se poate presupune că mă favorizează pentru că, atât cât s-a putut studia pe sondaje, cercetări sociologice cunoscute, majoritatea celor care exprimau intenţie de vot pentru Radu Duda sunt mai degrabă oameni de dreapta".
Referindu-se la o eventuala încercare a pedeliştilor şi a lui Traian Băsescu de a recola câţiva parlamentari în eventualitatea ruperii coaliţiei şi încercarea PDL de a guverna fără PSD, Antonescu a spus: "Traian Băsescu şi PDL ar putea şterpeli câţiva parlamentari, dar niciodată alegătorii noştri".

Niciun comentariu: