10 septembrie 2009

Crini pentru servicii

Crin Antonescu a lăsat să se înţeleagă faptul că serviciile secrete l-au contactat. Nu a dat detalii. Foarte rău. Decizia de a trece sub tăcere cine şi de ce a fost contacta, ne face să adoptăm o poziţie rezervată faţă de prezidenţiabilul Antonescu. Noi vrem un preşedinte transparent, decis şi pregătit să lupte cu serviciile dacă acestea acţionează la limita sau dincolo de lege. Promisiunea lui Antonescu, şi anume, că dacă va ajunge preşedinte serviciile nu se vor implica în actul politic, cade în gol atâta vreme cât refuză să dea detalii cu privire la încercarea unor indivizi din servicii de a-l contacta. Nu ne imaginăm nici o secundă că odată ajuns preşedinte va ieşi în media cu dezvăluiri legate de serviciile secrete. Dacă nu o face acum, atunci, ca preşedinte... cu siguranţă NU. Sincer, ne-am fi aşteptat la mai mult curaj.
Să-l ascultăm pe candidatul liberalilor Crin Antonescu.


2 comentarii:

Unknown spunea...

Daca ar fi fost mai multe detalii probabil ca ar fi dat. Cat despre transparenta, mi se pare ca declaratia lui legata de contactarea lui de catre securitate este exact un act de transparenta. Si nu doar in cazul asta a procedat asa. Renuntarea la functia de vicepresedinte al Senatului, delimitarea vietii politice de cea personala, toate astea mi-l indica pe Antonescu drept acel presedinte care ar putea sa schimbe situatia.

Metaxa spunea...

Sandule, iti respect punctul de bedere, dar cu siguranta sunt detalii ce merita aduse in fata opiniei publice. Nu pot sa cred ca a fost un beep. Discutii au fost. Si nu pe marginea meciului de fotbal Franta - Romania. Privim cu prea multa usurinta astfel de lucruri. Cred si eu ca Antonescu ar putea schimba ceva. Insa, una-i una, alta-i alta. Faptul ca a amintit, in treacat, ca a fost contactat de servicii NU este o dovada de transparenta, ci o simpla informatie. Avem nevoie de detalii. Daca se pot oferi, evident. Daca NU, atunci sa taca si sa faca de asa natura incat serviciile sa-si vada de treaba lor. Daca, spre exemplu, cineva din servicii i-a propus un anume targ pentru a accede la functia de Presedinte??? Poftim??? Ce mai spui acum???
Daca Basescu ar iesi in media si ar spune: cu privire la candidatura mea, m-au contactat serviciile secrete, ce ai spune?