31 ianuarie 2010

Subtilul pupincurist

Pe site-ul unui asa-zis jurnal electronic cu pretenţie de publicaţie online, care pompos se numeşte "Săptămâna giurgiuveană", citam: "Democrat-liberalii se întâlnesc, la această oră, într-o şedinţă a Colegiului Director". Nimci neobişnuit. Un articol preluat de prin presa naţionala. Practica la ordina zilei în site-ul respectiv. Dar ca să miroasă puţin şi a mlaştina politică giurgiuveana si ca administratorul site-ului să-şi justifice probabil bănişorii încasaţi de la PDL Giurgiu, se adaugă un cârlig: "La întâlnire e prezentă şi delegaţia din Giurgiu formată din senatorul Cezar Măgureanu şi deputaţii Dan Păsat, Bogdan Cantaragiu, şi Victor Boiangiu.".
Muuuaaaa, ce ştire bombă!!! Citesc febril articolul împănat cu declaraţii sforăitoare. Prima lectură o fac rapid, să ajung mai iute la declaraţiile politrucilor giurgiuveni, unul şi unul, valori, nenică, nu baloţi de paie. Nu găsesc nimic în acest sens. Repet lecturarea cu viteza melcului. Rezultatul? Acelaşi. Adică zero barat. Nu un zero barat, ci 4 zerouri barate (Cantaragiu, Păsat, Măgureanu şi Boiangiu).
Aş fi vrut să aflu şi eu ce gândesc vreascurile pedeliste giurgiuvene despre măr, despre unicameral, despre noua denumire a partidului prezidenţial, despre reformarea partidului... aiureli din astea, dar care, iată, s-au dovedit a nu fi la mintea senatorului Cezar Măgureanu şi a deputaţilor Bogdan Cantaragiu, Dan Păsat şi Victor Boiangiu. Patru muşchetari şi toţi muţi ca nişte lebede pe Cismigiu.
Mihăiţă Grigore (Napoleon pentru cunoscători), administratorul site-ului, prin această manevră şi-a luat bănişorii de la PDL Giurgiu pentru făcătura de articol. Probabil că papagalii au cotizat. Şi-au văzut numele acolo, au plătit. Dar Mihăiţă şi-a mai luat ceva. O sută de înjuraturi de neam de la mine. Ştiu că nu contează la Napoleon aşa ceva. Ce contează la el este linsul în cur pe bani. A reuşit şi de data asta. Succes în ramură, Napoleoane.

7 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Brava P.D.-L.-ului! Cu cat mai multe organe de presa cu atat mai bine, Giurgiu-news are P.D.-L.-ul ? Are. Giurgiuveanul are ? doar pe jumatate. Ziarul lui Grigore este si el P.D.-L.? este...Daca face U.E. un studiu observa ca trei din sase ziare giurgiuvene apreciaza partidul de guvernamant?Observa ! Da sa vedeti cum e cu blogurile ! O multime si din astia scriu pe bani de nu stii in cine sa te mai increzi !Ai intrat sa vezi cati sunt inscrisi pe http://www.banipepost.com/ ? Parol !

Metaxa spunea...

Corecta aprecierea. Asta-i presa pe la noi, hop si asa! Pune si un post TV la numaratoare (Muntenia TV). Se mai pregateste unul. Pune si un post de radio mai nou.
Cred ca ai numarat gresit. Sase publicatii pe hartie (Jurnal, Informatia, Gr Express, Cuvantul, Giurgiuveanul, Saptamana) si o publicatie in format electronic (Giurgiu News).
Jurnalul e cu cine da mai mult. Giurgiuveanul de asemenea, Saptamana Giurgiuveana de asemenea, Giurgiu News pe fata cu CEL CE DA MAI MULT. Nu-i mai pomenesc numele.
Ca sa fim drepti pana la capat, nici celelalte publicatii nu stau pe picioarele lor. Ghici cu cine compatimesc ele? Adauga aici si Valahia Tv.
Dar, tu, iti mai amintesti de publicatia Vlasca, oficiosul PSD? Praful si puradicul s-a ales. Pacat. Pastra un echilibru, da culoare presei locale. Poate te gandesti la chestia asta. Poate ma auzi acum! :)

Metaxa spunea...

Pino, ce dracu facusi? Publicasi adresa site-ului respectiv, ala pe bani, ca de ce, vorba lui Gigi Becali, ca sa le aduci si mai multi vizitatori? :)

Pepi Mustateanu spunea...

Da, cred ca am vrut sa le arat ca nu mi-e teama de ei.O chestiune de curaj. Pe care ei nu-l au.Nu vei vedea niciodata pe site-urile lor link-uri catre blogul meu, al tau, nici macar asa... de dragul democratiei. Vlasca era ofiosul P.S.D., dar era pe fata, nu avea aere de independent cum stim exemple care sa sarute la inchieturi paridul stat. Cat despre ,, presupun ca ma auzi acum" ...eram inspirat de o piesa cu acelasi nume de la trupa Parazitii ! :)

Metaxa spunea...

Da, Pino. Da.
In alta ordine de idei, stiu ca titlul era inspirat. Eu ma refeream la ce publicai.

Unknown spunea...

Probabil ca pe undeva ai dreptate Traiane.
Dar hai sa le numar si pe ale liberalilor.
Are Tica Beianu liberal de frunte ziar? are Informatia ii spune si iti plateste tie salariul. Are Lucian Iliescu televiziune? Are Valahia sau cum s-o mai chema acum, acolo prestezi si matale? iei bani si de acolo? Are Lucian Iliescu ziar Giurgiu Express? are ca si acolo ai lucrat matale...Are Ion Gaghi alt liberal, fost taranist, fost pesedist ziar, are Cuvantul liber? Ia uite bre ca din 6. ziare trei sunt ale liberalilor de la care incasezi matale bani. Cumva te-a platit cineva sa dai si in mine?| Traiane nu am nimic cu tine, felicitari pentru tot ce faci, sa iti de Dumnezeu multa sanatate si pe tine nu am sa ma pot supara nicodata pentru ca te consider mentorul meu si cel de la care am invatat sa scriu, sa paginezi si cu ce se mananca un ziar. Asa ca din partea numai sanatatate! Numai ca as vrea sa stiu cat a fost pretul si cine ti-a dat banii sa scrii de mine:)

Metaxa spunea...

Pentru Mihaita Grigore. Precizari necesare.
Am lucrat la Giurgiu Express pe vremea cand nici tu si nici Iliescu nu aveati habar cu ce se mananca presa. Asadar, nu am nicio legatura cu noul Giurgiu Express de multi, multi ani. In legatura cu afirmatia ta ca as primi bani pentru o pretinsa colaborare cu Giurgiu Express (daca ar fi adevarat, nu ar fi nimic rau in asta), sa te intreb si eu (pe stilul tau) daca ai mintit deliberat sau din prostie? Nu m-a platit nimeni sa-mi exprim un punct de vedere. (Cand editam Observator, noi am mai avut o contradictie pe probleme de etica profesionala, iti amintesti?) Nu ma mira ca ai convingerea ca as fi platit sa-mi exprim un punct de vedere care deranjeaza. Pe tine sau pe altul. Gandesti asa, pentru ca la tine este un modus vivendi si nu poti concepe ca cineva sa-si exprime o parere fara sa fie remunerat pentru asta. Daca as "presta" si la jurnalul tau, m-ai plati sa atac pe cineva, sa scriu la comanda sau sa-mi exprim un punct de vedere? Nu am nimic personal cu tine, de aceea iti adresez un zambet la final de postare, insotit de urari de bine. Iti prinde bine un dus rece. Pe gratis :)