27 martie 2010

Floare de blat la Giurgiu, în ajunul Floriilor

Am asistat la partida de fotbal Dunărea Giurgiu - Dinamo II (Liga a II-a), terminata cu scorul 2-4. Un blat mai ordinar ca ăsta rar veţi întâlni. A fost o întâlnire cu miză doar pentru o echipă. Dinamo II avea nevoie de toate punctele pentru a mai spera la evitarea retrogradării în Liga A III-a. Dinamoviştii unde puteau să aranjeze o victorie dacă nu la Dunărea Giurgiu, echipă unde pe vremuri a evoluat (cu succes şi onoare) Petrică Buduru (Rache pentru cunoscători), astăzi aflat într-o poziţie de decizie la clubul oaspete.
Oamenii din tribuna au înţeles situaţia, însă nu au putut accepta ca echipa favorită să joace lamentabil. Pierzi, pierzi, blătuieşti, blătuieşti, aranje. arajnjezi... dar măcar arată că ştii ce să faci cu balonul rotund, spuneau spectatorii.
Oamenii din tribună spuneau ceva si despre de pariuri, sumele jucate şi de evoluţia scorului. L-a debutul reprizei a doua i-au cerut socoteală antrenorului Emil Ursu (fost antrenor al echipei Dinamo II). Ursu a preferat să-i ignore. oare cât îi va merge cu atitudinea asta sfidătoare?
Primarul Lucian Iliescu nu s-a aflat în tribună. Şi acesta, spuneau cunoscătorii, este un semn că ceva nu era în regulă şi nu a dorit să fie înjurat şi apostrofat.
Dacă meciul a fost unul de tot rahatul, la polul opus s-a aflat din nou galeria. De data aceasta "Galeria Inimilor" a fost cu inima alături de familia unui fost component al galerie, care şi-a pierdut viaţa într-un stupid accident de circulaţie, lovit în plin de un automobil în momentul când traversa strada. Minute în şir galeria a scandat numele lui Mario Gogoaşă, pe care l-au numit "Îngerul nostru".
Mama şi fratele mai mic al lui Mario s-a aflat şi ei alături de galerie, de pe care nu şi-au dezlipit ochii.
Foştii prietenii lui Mariu au afişat două banere cu dedicaţie si au ridicat în aer eşarfe negre, luându-şi astfel la revedere de la bunul lor coleg.
La startul partidei au fost în tribune circa 2300 de spectatori. La pauză, când oamenii s-au prins de fază, în tribună au mai rămas cei împătimiţi, resemnaţi sau "câinii" giurgiuveni, circa 1000.
Cu astfel de aranjamente, cu astfel de voluţii, cu asemenea coterii fortbalul de la Giurgiu nu va putea niciodată se revină acolo undea fost cândva. Riscul cel mai mare este ca în cel mai scurt timp giurgiuvenii să evolueze cu tribunele goale.
Dcă tot se ştia că va fi un meci aranjat, mă întreb de ce organizatorii nu au lăsat porţile stadionului deschise, să intre oamenii ca la un spectacol, cu atât mai mult cu cât mâine este Duminica Floriilor, Duminica Intrării Domnului în Ierusalim?

5 comentarii:

toros spunea...

sa se sesizeze Dna-ul,toata lumea de pe stadion a vazut blatul ordinar dintre dunarea giurgiu si dinamo,tabela a indicat 0-0 tot meciul,meciul a fost blocat la casele de pariuri,jucatorii nu se bucurau dupa ce marcau,
ce dovezi mai vreti pt a demonstra ca a fost blat? Sper ca dunarea giurgiu sa retrogradeze cat mai repede si primarul Lucian Iliescu sa fie arestat. Sa va fie rusine si sa va luati lumanari de pe banii pe bilete.Un circ ieftin

toros spunea...

Pai ce sa faca galeria care e sponsorizata de primar? si in campania electorala tot aceasi oameni care sunt in galerie imparteau pe strada afise electorale,chiar asa pentru cateva beri si ceva de mancare.In primul rand galeria trebuia sa ia atitudine si sa ii injure pe acesti blatisti nenorociti,dar daca ei sunt cumparati pe o paine paine si 2 mici.Sa jucati cu tribunele goale si speram toti cai care am fost la meci ca Dunarea Giurgiu sa retrogradeze acolo unde ii e locul adica in divizia c si primarul si cei care au pariat pe acest meci sa se duca la puscarie.

toros spunea...

Sa traiasca autorul articolului care a avut curajul sa scrie despre ce a vazut la acest blat ordinar

Anonim spunea...

Cei care au jucat la pariuri pot fi surprinsi pe camerele de supraveghere ale caselor de pariuri si luati la intrebari si se poate demonstra ca erau rude sau prieteni ale fotbalistilor care au jucat astazi in acest meci ordinar.dOVEZI SUNT FOARTE MULTE, numai cineva sa se sesizeze si sa faca lumina in acest scandal si vinovatii sa se duca la parnaie

Sictireli spunea...

Opinia mea este ca totul se va musamaliza. Nu vad cum sa se sesizeze FRF sau LPF doza institutii crupte. Ce interes ar avea sa-si dea singurea cu stangul in dreptul? Cine sa sesizeze DNA? Totul se va termina in cel mai pur stil romanesc... o mana spala pe alta.