8 aprilie 2010

Cat sa ne mai amagim cu acest simulacru de democratie?

Preluare de pe blogul http://lilick-auftakt.blogspot.com/

Crin Antonescu propune o dezbatere publica, iar Iulia Huiu face o analiza foarte corecta si foarte tehnica pe tema traseismului politic.
Pana la urma nu are importanta cine pleaca, adica ce senator sau deputat trece in barca puterii. Cei care o fac au, cu siguranta, tare de caracter. Nici fenomenul ca atare nu e asa de important, caci se manifesta si in perioada interbelica... Acum importanta e amploarea fenomenului. Si faptul ca un partid utilizeaza toate metodele pentru a vicia votul electoratului. Cand un partid sare de pe locul al doilea, de la 32%, fiind in urma PSD cu 90.000 voturi, pe locul intai, si se apropie de 60% reprezentare in Parlament, atunci situatia devine periculoasa. Daca obtii un rezultat, si pe urma il schimbi cum vrei tu, ei bine, aia nu mai e democratie.
Ma si intreb ce rost mai au alegerile. De ce ne-au mai deranjat la vot? De ce sa mai facem alegeri parlamentare? Si de ce sa mai discutam atat despre numarul de parlamentari si de sistemul cameral - uni sau bicameral? Mai bine renuntam la alegeri. Si la vot! Daca tot e sa faca ceva PNL, atunci trebuie sa faca ceva radical : sa mearga pana la retragerea din Parlament. Un Parlament care nu mai reprezinta electoratul, si care nu mai e decat o unealta in mana unei puteri nedemocratice, cu "opozitie" cu tot. Si PNL si PSD ar trebui sa se gandeasca sa iasa din Parlament, si sa faca strict opozitie extraparlamentara si opozitie de strada.
Daca porcaria asta continua, si nu ma indoiesc ca va continua pana ce Basescu isi va atinge tintele, PNL si PSD sa anunte ca ies din Parlament, ca nu vor participa la alegerile locale si parlamentare din 2012 (probabil un alt simulacru de alegeri), si ca democratia in Romania se suspenda de facto! Si ca il lasa pana in 2014 pe Basescu sa-si faca mendrele. Apoi, daca s-o mai putea, sa se reia procesul, sa se faca alegeri parlamentare, simultan cu cele prezidentiale, si gata... N-are rost sa mai mimam atata, sa ne amagim cu simulacrul asta de democratie!
P.S. Nesimtirea la putere. Un exemplu graitor mai jos. Cazul "Hoara":

Niciun comentariu: