20 aprilie 2010

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a confirmat prezenţa la Giurgiu


În zilele de 22 şi 23 aprilie 2010, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului şi a administrţiei locale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de o delegaţie de ierarhi, preoţi şi diaconi, va efectua o vizită canonică în Episcopia Giurgiului cu ocazia cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Giurgiu şi sărbătoarea Zilele Orşului Giurgiu (cea de a XIII ediţie).
Întâmpinarea aleşilor oaspeţi va avea loc joi, 22 aprilie, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Giurgiu, unde, după rostirea cuvântului de întâmpinare de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, se va săvârşi, în prezenţa Prefericitului Părinte Patriarh, o slujbă de Te-Deum, urmată de inaugurarea reşedinţei episcopale a Episcopiei Giurgiului.
Preafericirea Sa va inaugura Aşezământul Social „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil" din localitatea Slobozia, în cadrul căruia funcţionează un centru de recuperare pentru mame şi copii, victime ale violenţei în familie.

Manifestările religios-culturale dedicate Sf. M. Mc. Gheorghe se vor încheia cu inaugurarea de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a Străzii Episcopiei, pe care se află sediul administrativ al eparhiei Giurgiu.
Programul Zilelor Oraşului Giurgiu va debuita de vineri, când vor avea loc cele mai multe şi spectaculoase momente. Cu acet prilej se va organiza şi un show aviatic de excepţie, organizat la Baza-aerodrom Malu Roşu.

Niciun comentariu: