23 iulie 2010

Declaraţii şoc/ Sorin Ovidiu Vântu cumpără şi vinde conştiinţe

Se agită. Fac ședințe, strategii, se întreabă cum va arăta viitorul. Sunt strâns uniți, atacă în haită. Pentru că le este teamă. De trecut. Au devenit milionari șantajand cam toți oamenii de afaceri din România. Au strâns averi impresionante vânzând pixul cu care alții, mult mai onești decât ei, scriau articole. S-au specializat în operațiuni de spălare de bani prin tranzacții false de ziare, publicitate mincinoasă, folosind presa pe post de portofel.
Se autointitulează analiști, sperând că astfel vor avea un statut public onorabil. Le place să se considere oamenii de onoare, în sensul în care dacă ai plătit șpaga cerută, ești protejat! (...)


Aşa îşi începe Dan Andronic analiza supra unui fenomen din ce în ce mai răspândit în media românească pe blogul său, sub titlul Zbaterea bătrânelor javre de presă…. Tot mai mulţi jurnalişti îşi scot conştiinţele la mezat pe sume importante de bani pentru a-şi satisface patronul, binefăcătorul, pozând în analişti şi formatori de opinie, când de fapt ei nu sunt altceva decât nişte mercenari.
Analiza lui Dan Andronic survine la o zi după publicarea în cotidianul Curentul a unui serial legat de mogului Sorin Ovidiu Vântu şi reţeaua sa de jurnalişti plătiţi să aibă o anumită poziţie în emisiunile în care apăreau să-şi expună opiniile sau pe care le moderau.
Invitat la emisiunea Naşul de pe B1 Tv, Dan Andronic a insistat pe subiectul legat de "plăţile" efectuate de Sorin Ovidiu Vântu către jurnalişti şi pe mesajele pe care aceştia trebuiau să le transmită opiniei publice. O fostă colaboratoare a lui SOV a intrat în direct şi a făcut dezvăluiri cu privire la maniera în care SOV îşi plătea angajaţii dar şi modul în care primea sume foarte mari de bani pentru servicii de publicitate.

Un comentariu:

Anonim spunea...

daca doresti sa facem link exchange cu siteul www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul "filme online gratis subtitrate" daca esti de acord astept mailul tau cu numele siteului si titlul cu care doresti sa te adaug
mersi
costel_box@yahoo.com