19 iulie 2010

Un deţinut de la Penitenciarul din Giurgiu doreşte să fie eutanasiat

“Mă numesc MOLDOVEANU MIHAI şi doresc să mă susţineţi să faceţi public demersul meu de a-i convinge pe parlamentarii români să iniţieze şi ulterior să adopte o lege în baza careia să-i fie permis oricărui cetăţean român care suferă de o boală incurabilă, care nu poate să-şi asigure prin forţe proprii un trai cât de cât decent sau care ESTE OBLIGAT SĂ EXECUTE ANI GREI DE PUŞCĂRIE DIN CAUZA UNOR MAGISTRAŢI LAŞI, INCOMPETENŢI SAU CORUPŢI să poată solicita autorităţilor să fie EUTANASIAT într-un cadru legal şi asistat medical. ..". Aşa îşi începe scrisoarea adresată senatorului de Giurgiu, Cezar Măgureanu (PDL - membru al Comisiei de Abuzuri din Senat), deţinutul Mihai Moldoveanu.
Deţinutul a recurs la acest gest din disperare. El susţine că este condamnat pe nedrept şi că toţi cei aproximativ 15 ani pe care i-a petrecut până acum în închisoare au fost un chin insuportabil de care doreşte să scape prin eutanasiere. "Boala de care sufăr eu - O CONDAMNARE LA 25 DE ANI ÎNCHISOARE, NEVINOVAT FIIND - este cea mai dureroasă şi nimicitoare boală posibilă. în plus, decât să se aloce lunar aproximativ 25 de milioane lei pentru întreţinerea mea în puşcărie, ar fi mult mai rentabilă alocarea a doar câteva milioane de lei pentru eutanasierea mea şi asta o singură dată.
Chiar am nevoie de dumneavoastră şi de aceea vă rog să nu trataţi cu indiferenţă această solicitare a mea.”, scrie în încheierea apelului său către senatorul Măgureanu, deţinutul Mihai Moldoveanu din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, condamnat de instanţă la 25 de ani de închisoare, pentru o crimă petrecută în Oradea.
În urmă cu 15 ani un taximetrist din Oradea a fost găsit abandonat pe o stradă lăturalnică, lângă un gard şi omorât cu multiple lovituri în cap cu un corp contondent. Au fost găsiţi vinovaţi 3 tineri, între care şi cel ce doreşte să fie eutanasiat. Ceilalţi doi tineri au recunoscut că au atacat şi tâlhărit un taximetrist dar altul, nu cel ucis. În consecinţă susţin că nu sunt responsabili de uciderea taximetristului. Mihai Moldoveanu susţine că nu are nicio legătură cu crima şi că procurorul Lele Alexandru nu a condus ancheta în mod profesionist, nu a ţinut cont de probele prelevate de la locul în care s-a găsit victima şi din maşină, ca şi alte dovezi care demonstrau nevinovăţia celor 3. Experţii de la Institutul de Medicină Legală au afirmat faptul că victima a fost ucisă prin lovituri repetate aplicate, cel mai probabil, de o persoană stângace. Or el şi ceilalţi doi tineri nu sunt stângaci.
În apăraea sa Moldoveanu declara că procuratura a susţinut ca oră probabilă a morţii 21.30, ori mai mulţi martori, colegi ai victimei, declaraseră că în jurul orelor 22 îl întâlniseră pe Adalbert Nagy, taximetristul ucis, îndreptându-se cu maşina în direcţie opusă locului unde a fost găsit mort. Variantă susţinută şi de colegii taximetristului de la dispecerat care susţin că i-au dat o comandă la ora 22.00.
„Singura care a avut curajul să spună, inclusiv pe un post naţional de televiziune, că sunt nevinovat, a fost doamna Norica Nicolai. Şi Victor Ponta s-a interesat de cazul meu, dar doar atât. De ce se tem avocaţii din România să preia cazul meu? Pentru că se pare că sunt amestecate persoane importante, care nu trebuie deranjate, iar aceşti avocaţi se mai lovesc de judecători, de procurori….", susţine Mihai Moldoveanu.
Cazul său a ajuns în atenţia senatorului Cezar Măgureanu care a promis că-l va prezenta colegilor săi de comisie.
Sursa. Jurnal Giurgiuvean

Niciun comentariu: