20 septembrie 2010

Alba/neagra cu cvorum în Camera Deputaţilor



Dacă te uiţi din viteză la Roberta Alma Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, pare că este o gâsculiţă naivă la capacitate maximă. Dar când dai să o jumuleşti constaţi că-i ditai struţoaica ce nu se lasă jumulită de pene cu una cu două şi nici nu-şi baga capul în nisip de ruşine când comite vreo ilegalitate. Din contră, îşi etalează aroganţa cu o nonşalanţă debordantă.

Pe data de 15 septembrie 2010, în plenul Camerei Deputaţilor articolele şi amendamentele la Legea pensiilor au trecut ilegal prin largul consurs al Robertei care, la un moment dat, s-a făcut că nu vede lipsa cvorumului pentru o lege organică (minimum 167 prezenţă la vot).
Părăsirea plenului de către reprezentanţii opoziţiei a făcut să nu mai fie posibil cvorumul. Cu toate acestea, ignorând legea şi regulementele Camerei Deputaţilor, Roberta Alma a constinuat să supună la vot amendamentele, articolele de lege etc.
La 5 zile de la acest atac fără precedent asupra democraţiei s-a trezit şi opoziţia să facă scanal. Dar nu înainte ca presa să sesizeze ilegalitatea săvârşită de preşedinta Camerei, ameninţând-o cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La momentul respectiv opoziţia avea un reprezentant, pe secretarul de şedinţă Mihai Voicu (PNL), care explica într-un mod copilăresc neintervenţia sa, cum că el, ca secretar, are sarcina să numere voturile exprimate în jumătatea de sală supravegheată de el. Şi cum jumătatea aceea era goală pentru că opoziţia îşi luase tălpăşiţa nedorind să fie părtaşă la genocidul asupra pensionarilor, nu a găsit cu cale să-i atragă atenţia preşedintei Anastase că joacă tontoroiul pe regulamente.
Astăzi, luni - 20 septembrie 2010 -, la propunerea reprezentanţilor opoziţiei, pe motivul că nu a fost cvorum, s-a decis să se reia votul pe articole de lege în proxima şedinţă.
Roberta Alma Anastase poate să doarmă liniştită. Nu i se va întâmpla nimic în justie. În primul rând că avem o Justiţie de tot rahatul şi în al doilea rând domnişoara s-a pus deja la adăpost. A ajutat-o la asta şi opoziţia prin lipsa fermă de reacţie. Roberta va declara în faţa instanţei că nu era treaba ei să constate cvorumul, ci a altora, cum ar fi secretarii de şedinţă (Mihai Voicu şi Sever Voinescu), că nu a fost sesizată că la un moment dat nu exista cvorum, că nu a fost intenţie de fraudare, nu s-au produs efecte şi s-a reluat votul.
Dacă liberalul Voicu i-ar fi atras imediat atenţia asupra lisei cvorumului, atunci Roberta fie continua, dovedind astfel intenţia de fraudare, ori amâna votul şi cu asta punct.
Prin decizia de reluare a votului Roberta scapă basma curată. Opoziţia trebuia să nu mai ceară nimic, să lase rahatul nezgârmat şi apoi să atace decisiv fie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fie la Curtea Constituţională. Existau premise ca şi Preşedintele Băsescu să intre în acest carusel, promulgând o lege votată fraudulos.
Să nu încerce cineva să-mi spunnă că de fapt asta a fost intenţia opoziţiei, dar le-a fost dejucat planul de mass-media, că mă face să râd cu poftă. Şi eu sufăr de seriozitate.

UPDATE. Supusă la vot, propunerea opoziţiei de a se relua votul a picat. Aşadar, rămâne ca în tren, cum vor muşchii pedeliştilor.
Crin Antonescu a declarat ca PNL va ataca la Curtea Constituţionala, iar PSD în Justiţie.
Traian Băsescu a fost în Parlament pentru un discurs asupra stării naţiunii. Frauda evidentă săvârşită de acoliţii săi în Parlament nu a fost atinsă în discursul său. Cu o singură excepţie, la începutul discursului când a declarat că nu se implică în treburile Parlamentului.
Aşadar, în opinia lui Traian Băsescu frauda (dovedită) petrecută într-o instituţie fundamentală a statului de drept nu-i problema preşedintelui ţării.

3 comentarii:

sandman spunea...

Pai daca nu era asa, o mai punea Zeus acolo? Acum, eu cred ca astia fac reciclari ca pe vremuri, pentru ca daca inchizi ochii cind vorbeste vreo pedelepra la TV, poti sa iti inchipui ca e orice alta pedelepra, au acelasi discurs. Testat de mine azi cu Alin Popoviciu, Roberta, gelu Visan.

Metaxa spunea...

Sandman, evident ca discursul si comportamentul este identic. Avem de-a face cu niste clone. Toti sunt setati pe o directie. Asa cum a stabilit Zeus. Iata dovada ca "votul uninominal", in Romania, nu functioneaza.

Stop Joc spunea...

Niste nemernici. Cu totii dupa chipul si asemanarea lui Zeus. Intrebarea este daca scapam anul asta de ei?