3 octombrie 2010

Pontoşii lui Ponta

Cei mai cunoscuţi oameni politici din România ar putea oricând să participe la un concurs de spus bancuri. Ar câştiga competiţia la o tură de stadion de ceilalţi concurenţi.
Damblaua de a spune bancuri, în locul unor declaraţii care să ne lămurească de ce trebuie să strângem permanent cureaua în jurul gâtului, se răspândeşte înfiorător de repede printre acreşti comici vestiţi. Fără îndoială iniţiatorul este Traian Băsescu, urmat îndeaproape, ca-ntr-un marcaj om la om pe tot terenul, de Adrian Năstase.
Liderul spiritual al PSD-ului a dat recital la congresul TSD, unde şi-a încântat auditoriu cu câteva bancuri răsuflate. Dar asta contează prea puţin la tineri social-democtaţi conduşi de Nicu Bănicioiu. La un semn au râs cu toţii şi au scandat: cine nu râde e mă-sa curvă! Ponta şi Liviu Dragne au făcut eforturi mari să ţină aproape de Adrian.
Am o veste proastă pentru Năstase. De departe cel mai comic om politic al săptămânii este... este... nimeni altul decât Emil Boc! La glumiţele liderului social-democrat m-am scremut să zâmbesc. La poanta lui Boc m-am tăvălit pe jos de râs. Uite ce spune micuţul: Anul 2012 va fi anul PD-L, care va câştiga alegerile locale şi parlamentare, deoarece măsurile dureroase aplicate acum sunt corecte, iar efectele lor vor fi resimţite pe deplin atunci, când ţara noastră va fi pe creştere economică.
Chemat la rampă pentru un bis, mititelul a mai lansat o glumă: "Deşi partea dificiliă e încă în desfăşurare, construim o fundaţie solidă prin care să asigurăm o creştere economică sănătoasă şi de durată în România".
Hait, vine prăpădul! Uite cum o dăm din glumă în treabă nasoală. Dacă ceea ce construieşte Boc şi incompetenţii lui din guvern se numeşte fundaţie solidă pentru creştere economică, atunci putem spune că se îngroaşă gluma. Să dăm fugua să ne cumpărăm câteva baxuri de hârtie igienică. Vin vremuri căcăcioase.