4 noiembrie 2010

Traian Băsescu recunoaşte că pentru mulţi ţigani furtul este tradiţie

Aflat în vizită în Slovenia, Preeşedintele Traian Băsescu a răspuns unei interpelări pe marginea situaţiei rromilor. “Mai avem o problemă care trebuie spusă şi care face dificilă integrarea romilor nomazi - foarte puţini vor să muncească. Mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură. Dacă nu vom recunoaşte cinstit şi problemele pe care le are etnia însăşi şi problemele pe care le avem noi în a cunoaşte etnia, nu vom găsi soluţia problemei”, a răspuns şeful statului român. (...)
“Eu am fost primar şi am oferit locuri de muncă romilor care se aşezaseră la marginea Bucureştiului. Nu le-a plăcut şi au plecat în altă parte. Sigur, era muncă în conformitate cu pregătirea lor - la salubritate”, a spus liderul de la Cotroceni.

În fine, după mulţi ani de tăcere spune şi Traian Băsescu ceva interesant pe marginea acestei chestiuni. Îl aşteptăm cu aceeaşi declaraţie şi în ţară. Poate are demnitatea să spună că ţiganii, mulţi dintre ei, trăiesc TRADIŢIONAL din furt şi la întâlnirea cu Regele Cioabă, cu Bercea Mondialu şi alţi asemenea tradiţionalişti care trăiesc bine din furtişaguri mai mari sau mai mici, după caz. Cu mulţi dintre aceşti tradiţionalişti s-a afişat în ultima perioadă. A dansat, a chefuit, le-a cerşit voturile...

2 comentarii:

Adrian Enescu spunea...

El insusi a beneficiat de niste furtisaguri la alegerile trecute

Babanu spunea...

sa se duca la tiganii lui, sa ne lase pe noi in pace