21 mai 2009

La Giurgiu s-a dat liber la durere-n pix

Cei 8 angajaţi de la Agenţia Naţională de Drumuri - Giurgiu au fost puşi în libertate prin decizia magistraţilor giurgiuveni. S-a dat, cum am spune, liber la durerea-n pix. La câtă avere au strâns cei 8, pentru ei şi şefii lor, de-a lungul timpului, arestul e un tărâm prea îndepărtat. Bulăul este pentru fraieri.
Cred că nu se mai îndoieşte cineva de faptul că descinderea mascaţilor în Vama Giurgiu nu s-a făcut în urma unei monitorizări atente şi în timp îndelungat, ci la comandă.
Păi, vă spun eu o chestie. Nu numai noi, cei de rând, sărim peste rând, ca să fac un joc de cuvinte neinspirat, la trecerea frontierei, plătind taxele la preţ redus. Nu, domnule. Şi procurorii giurgiuveni au făcut asta. Şi nu odata. Am eu informaţiile mele.
Unul din avocati, Emil Vucă, fost procuror, actualmente consilier local, va ataca decizia magistraţilor ca cei 8 să nu părăsească oraşul. În opinia sa, acuzaţia de luare de mită nu se susţine atâta vreme cât nu există dovezi. Şi are dreptate într-un fel, pentru că nimeni nu a făcut sesizare, cu toţii mulţumindu-se să plătească la jumătate şi să treacă Podul. De ce se luptă Vucă să le lărgească celor 8 orizontul? Păi, sunt multe drumuri de făcut la Bucureşti.
Între cei acuzaţi se află familia Dogaru, care are o casă în Frăteşti de-ţi cade faţa. Cei doi lucrează în zona Vamă de peste 10 ani. Au avut timp suficient să pună ban pe ban, din salariu, sa ridice o vilă.
Un altul, pe numele său Cătălin Boboc, cică e sărac şi de aceea locuieşte într-un apartament ANL. (La Giurgiu de mult nu mai locuiesc oamenii săraci în locuinţe ANL!) Dar în casă luxul te cocoşează. De unde bani? Din străinătate, de la Mătuşa Tamara. Boboc nu a fost un om sărac. Băiat deştept. S-a descurcat pe unde a lucrat. Fie în construcţii, fie, iată, la AND. Şi, colac peste pupăză, mai are şi o mătuşă Tamara. Pe care o va împrumuta tuturor colegilor săi surprinşi cu euro în pachetele de ţigări, justificând astfel luxul şi bunăstarea afişată în dispreţul tuturor.
Cei acuzaţi ţipă cât pot că sunt lucraţi de colegi. Avocatul Ion Popescu este şi el de aceeaşi părere. Şi asta mă miră la el. Mai rămâne să ne convingă şi pe noi şi pe procurorii care au alte declaraţii din care nu reiese că ar fi vorba de vreo răzbunare.
Un tip, pe numele său Vasile Marica, preşedintele Alianţei sindicale Sed Lex, cică mita şi şpaga ar avea rădăcini în salariile foarte mici pe care le încasează angajaţii din administraţia publică. Marica vrea să spună că dacă taxatorii din Giurgiu ar fi plătiţi cu cotă parte din încasări, dacă li s-ar acorda sporuri peste sporuri, salarii babane şi prime grase (în plus faţă de cele actuale -n.n.), nu ar mai pune botul la banul nostru şi astfel ar progresa şi profesional. V-am redat acest pasaj ca să aveţi de ce şi de cine râde două zile.
Nu ştie domn Marica faptul că pentru un post la AND se dă şpagă 10 000 de euro? Nu ştie domn Marica faptul că şefii sunt puşi pe criterii politice? Nu ştie domn Marica faptul că o parte din sumele strânse iau calea Bucureştiului, la partid? Nu ştie domn Marica faptul că toate formaţiunile politice ajunse la guvernare şi-au numit oamenii la AND, această vacă de muls?
Pot să vă garantez de pe acum că politicul îşi va băga coada şi cazul se va termina cu pedepse minime. De genul eliberare din funcţie.

Niciun comentariu: