17 mai 2009

Pinalty la limba română

Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamţ, bun "prietin" cu primarul de Giurgiu, Lucian Iliescu, cândva ambii liberali la Catarama, Patriciu si Tariceanu, şi-a înregistrat la OSIM porecla "pinalty".
Teoretic, de acum nu ne mai putem permite să folosim expresia fără să avem acordul celui ce a lansat-o pe piaţă.
Pinalty a şi declarat pe un post tv că nu are nimic împotriva folosirii expresiei fără acordul său, cu condiţia să nu fie luat în balon. Cu alte cuvinte nu mai avem voie să spunem, spre exemplu: "Pinalty e un bou care nu ştie să se exprime româneşte". Nuuu, noi trebuie să spunem: "Pinalty e om de fotbal şi bun gospodar".
Pinalty al nostru putea să fie ceva mai isteţ şi să înregistreze la OSIM propoziţia "Ti fac io pi tini", eventual adăugând şi o imagine reprezentându-l cu cămaşa scoasă din pantaloni, fluturându-i peste burdihanul de gherţoi şi alergând arbitri cu pumnul ridicat spre cer ca un caftangiu de mahala.
Rugat să-şi dea cu părerea despre valul de arestări în rândul arbitrilor, Pinalty de Piatra Neamţ s-a arătat solidar cu arbitri şi patronii echipelor, considerând că se face prea mult tam-tam pe un lucru care nu este tocmai comform cu realitatea. Două fraze mai la vale, când i s-a amintit faza cu "folcloristele" de la Piatra Neaţ, Pinalty a declarat simplu, în stilul care-l caracterizează: "A fost o atitudine de ospitalitate excesivă". Adică, nu le-am vârât arbitrilor în camerele de hotel fetiţe fierbinţi, ci doar s-a exagerat cu ospitalitatea. Şi cum occidentalii nu pun botul la aşa ceva, să le fie de bine.
"Ti fac io pi tini" a revenit în prima ligă. Show-ul e garantat. Sau, ca să-l cităm pe Adrian Mititelu: Ceahlăului Piatra Neamţ va "murdări" peisajul primei divizii din România (......) Va fi iar nenorocire că revine Ştefan în Liga I.” Corect, numai că nu Mititelu este cel mai nimerit să vorbească de blaturi şi aranjamente în fotbal.

Niciun comentariu: