23 septembrie 2009

Vizita lui Traian Băsescu la Giurgiu ne-a amintit de Ceauşescu

Duminică, 20 septembrie 2009, pe nepusă masă, Traian Băsescu, flancat de sepepişti, a descins la Şantierul Naval din Giurgiu (SC Shipyard ATG SA Giurgiu), fix la ora 10.30, la invitaţia prietenului său, fost coleg de facultate, comandantul Gheorghe Apostol, administratorul SC Shipyard. Băsescu a fost invitat să lanseze la apă o navă, construită pentru un partener olandez (VEKA SHIP BUILDING).
Râsul-plânsul vine abia acum. Nava respectivă fusese lansată la apă cu vreo săptămână în urmă. Ca să-i ofere lui Băsescu şansa să o plesnească în bot cu o sticlă de şampanie, diriguitorii de la SC Shipyard ATG SA Giurgiu au scos nava din apă, au repus-o pe Sincrolift. Ca în vremurile bune, când venea Ceuşescu într-o întreprindere, conducerea şantierului a îmbrăcat muncitorii la patru ace în şalopete ştoc, a lustruit fiarele din curtea şantierului, a astupat gropile şi a pregătit echipa de zgomote. Când s-a anunţat că vine şeful statului, băieţii cu flexurile s-au pus pe treabă. Alţii, prin hale, loveau la ciocane de le săreau casca din cap.
Sub privirile lui Băsescu, o angajată din SNG a prins stigla de şampanie şi a trântit-o cu putere de botul navei. Sticla nu s-a spart din prima. Întreaga asiastenţă a amuţit. Dacă şi la a doua încercare nu se sparge sticla e semn rău. Din fericire sticla, legată de o cordelină, a făcut o voltă după care s-a lovit de navă şi s-a spart.
Presa locală nu a avut acces la acest eveniment, cu excepţia jurnaliştilor portocalii şi a postului de televiziune oficial recunoscut ca fiind sub patronajul PDL. Asta nu ne-a împiedicat să ne consultăm sursele de informaţii, prezente la faţa locului.

După ce a văzut cum s-a scurs nava la apă, după ce a mai ascultat vreo câteva minute cu invidie flexurile cum hăhăie mai bine ca el, Traian Băsescu s-a aruncat în mulţime şi a înotat marinăreşte. Peste numai o oră a ajuns la Comana, la Serbările Neajlovului, unde a fost întâmpinat de primarul PDL-ist, episcopul de Giurgiu şi mii de curioşi.
Dar despre vizita Preşedintelui la Comana, judeţul Giurgiu, cu altă ocazie. Acum nu am chef să scriu despre vizitele lui Băsescu la chiolhanuri electorale. Spun doar atât: au fost acolo vreo 4000 de oameni, dintre care circa 1000, după cum am aflat de la sursele noastre de informaţii, infiltrate printre petrecăreţi, au fost aduşi de prin împrejurimi, contra sumei de 2 milioane de lei.

Niciun comentariu: