20 septembrie 2009

Campanie electorală cu pirostrii

Am venit toamna, a început sezonul nunţilor. Prezidenţiabilii nu puteau lipsi de la aceste evenimente unde se adună lume multă, se discută liber, se aruncă bani fară număr, se ascultă manele la greu, se bea şi se mănâncă până la râgâială.

1. La invitaţia prietenului său Adrian Copilul Minune (ACM), Nati Meir s-a îmbrăcat cu ce avea mai frumos în ladă şi s-a dus la nunta unde unul dintre membrii stafului său de campanie punea unor tineri pirostriile. Nati Meir si ACM au fost cuplul comic al nunţii. ACM naş, N.M. nuntaş. Ultimul a dăruit masa cu 1500 de euro. ACM a înfipt în pieptul mirelui o bancnotă de 500 euro să-i mearga bine în căsnicie. Prietenului său Vijelie, Minune i-a dat. fără număr, fără număr… câteva sute de euro pentru dedicaţii. Bani pe care îi va recupera la nunta următoare unde Vijelie va fi naş şi Minune guristul nunţii.

2. După ce şi-a încheiat turul României la pas, a tuns oi, a băut pălincă, a mâncat muşchi ţigănesc şi caşcaval, a dansat cu rromii, a dezvelit statui…Traian Băsescu a descins, pe neinvitate, la o nuntă în Parcul Herăstrău (Pescăruş). Localul respectiv pare să fie locaţia preferată a Preşedintelui. Cu numai o săptămână în urmă a participat, tot neinvitat, la o altă nuntă.
Nu ştim dacă a consemnat ceva în cartea de onoare a restaurantului respectiv la plecare de la cele două nunţi. Avem în schimb dovada că a făcut acest gest cu alt prilej, în anul 2007 la Opera Plaza. (2007 este unul dintre anii în care România s-a prăbuşit economico-social, după propriile-i declaraţii)
3. Se pregătesc Crin Antonescu şi Vadim Tudor. Până atunci, Theodor Stolojan are timp să boteze încă un copil dintr-un clan din Craiova.

Ultima oră.
Supărat cernoziom cu bălării pe mine pentru faptul că nu l-am nominalizat şi pe el între personalităţile ce s-au afişat la nunţi, botezuri şi înmormântări, Mircea Geoana, preşedintele PSD, s-a întrecut pe sine (şi pe contracandidaţii săi) participând şi el la o nuntă. Ca să-mi facă în ciudă, Mircea Geoană şi soţia Mihaela nu au fost printre autoinvitaţi, nuntaşi sau muzicanţi, au fost, nici mai mult, nici mai puţin... naşii fiului primarului din Râcşa, jud. Satu Mare, Toma Betea.
Pentru nunta care a costat 50 000 de euro, tata socru a pus cuţitul la gât la 50 de porci, opt tauri şi 400 de găini. Cu aceste bucate s-au ospătat cei aproximativ 2500 de invitaţi, majoritate membrii sau simpatizanţi PSD. Octav Cosmâncă şi Sorin Oprescu au privit nunta pe sub clop de după gard.
Între două ţipulituri şi o brişcă ascuţită pe o tocilă de pietroi s-a scandat "Să trăiască naşul" şi "Geoană, Preşedinte" ... ai numa şi numa!
Dar, cel mai tare şi mai tare în toamna asta bogată în nunţi cu miros tare de răşină politică va fi Crin Antonescu. Acesta va fi (nu nuntaş, nu autoinvitat sau invitat, nici naş, nici lăutar) în curând ginerică.

Niciun comentariu: