11 martie 2010

În apărarea lui Traian Băsescu

N-am putut pricepe niciodată cum pot sta alături, fără să se jeneze, fără să se simtă stingheriţi, oameni de ştiinţă în faţa cărora să scoţi pălăria, să te faci preş, şi lepre, farisei, impostori. Odată cu primirea (şi) a lui Traian Băsescu în Academia Oamenilor de Ştiinţă, doar pentru că pe vremea când era Primar General al Capitalei a semnat o hârtie prin care Academia se mută într-un imobil, acest reper al intelighenţiei româneşti este la un pas să se transforme într-un fel de codrul în care se ascund lotri.
Să-l vezi pe (academicianul)Traian Băsescu alături de iluştri oameni de ştiinţă care ar face cinste oricărei instituţii similare din lume, este o glumă de prost gust, la care doar Băsescu şi familia lui poate râde.
Înţeleg că atribuirea titlului de membru de onoare s-a făcut prin vot. Cu atât mai grav. Dacă ar fi fost o decizie a Senatului, aş fi zis că sunt acolo nişte zaharisiiţi, aiuriţi de cifre şi calcule. Acceptarea lui prin vot deschis, arată că cel puţin jumătate plus unu dintre academicieni nu au coloană vertebrală, sunt limax-uri.
N-as fi avut ce comenta dacă Traian Băsescu şi-ar fi adus în vreun fel contribuţia la potenţarea ştiinţei româneşti, dacă ar fi avut măcar un doctorat, un referat, o lucrare ştiinţifică... Chiar el recunoştea că citeşte de 5 ani aceeaşi carte. Când eşti preşedintele unei ţări în care profesorii, cercetătorii, oamenii de ştiinţă fac grevă, este imoral să fii membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă.
Traian Băsescu poate cel mult să fie membru cu drepturi depline al Academiei de Făcut de Râs. Acolo cu singuranţă şi-ar găsi locul în Senat. Ar putea fi chiar preşedinte pe viaţă.
Când văd, totuşi, cine populează astăzi Academia, cu voia dumneavoastră ultimul pe listă Ion Iliescu, nu pot să zic decât: aşa vă trebuie!
Să fim bine înţeleşi. Postarea de faţă se vrea a fi una în apărarea lui Traian Băsescu, pentru că el nu are nicio vină în toată această tărpşenie. Nu cred că a ajuns până acolo încât să tragă sfori, el sau interpuşi, să fie primit. Să fie primit! Au zis alţii, cum spuneam, mai slugarnici, mai fără coloană vertebrală. Mai mult, Băsescu ar putea specula momentul. I s-a ofertit chiar prilejul să intre în istorie printr-un gest imperial, că tot se numeşte Traian, să refuze cu detaşare. Domnilor, vă mulţumesc, dar sunt alţii mai vretnici de a îmbrăca roba academică. Băsescu este la un pas de Istorie. Îl va face?

7 comentarii:

Anonim spunea...

afara ploua. cu john daniel's!cum zice un tovaras neacademician.

Story spunea...

Ploua, ploua... pe academia noastra, cum ar spune un neacademician in spagat.

Metaxa spunea...

Cand nu va mai fi presedinte o sa-l de pe... Academiei

Unknown spunea...

Corespondeta speciala :
BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
- Vizita se bucura de insuccesul asteptat -
PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
 VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL SECURITATII NUMIT " DARIE"  DIN TOKIO. -UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/

nicole spunea...

peresedinte....este, Academician...este, prim-ministru...este,sef de partid...este. Ce urmeaza? Cel mai iubit dintre pamanteni, fara aluzie la film.

Anonim spunea...

Traiane, te scot din blogg rol! De aceea!

Metaxa spunea...

@ Nicole, s/a prins la figura si a revenit cu picioarele pe pamant.
@ Ionel Muscalu. Scoate-ma de la blogroll daca asa este regia. La cati fani ai, ce conteaza unul in plus sau in minus. Daca nu ma scoti din lista de prieteni, restul nu conteaza.