21 septembrie 2009

Când demisionează Crin Antonescu?

Aflat la Realitatea TV la un talk show, Crin Antonescu, preşedintele PNL şi candidat la funcţia de Preşedinte al României, a fost întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care nu câştigă alegerile. Crin Antonescu a răspuns că nu obişnuieşte şi că nu ar demisiona din funcţia de preşedinte al PNL decât pentru ceva mai important.
Declaraţia textuală este: “Nu voi pleca din fruntea Partidului Naţional Liberal decât pentru a îndeplini, ca să zic aşa, o misiune mai înaltă şi încredinţată de altcineva decât de către liberali“.
Declaraţia este comentată intens pe blogguri. Cei mai mulţi comentatori consideră că avem de-a face cu un om infatuat, cu un rateu politic, cu o declaraţie stupefiantă, inoportună, necontrolată, care-i stirbeşte candidatului din imagine etc. Părerea mea este că a răspuns bine la întrebarea capcană pusă de participanţii la talk show (Melania Medeleanu, Emil Hurezeanu şi Iosif Boda).
Sa privim lucrurile şi in felul următor. E posibil ca liderul liberal să fie ceva mai subtil în declaraţii şi să încerce să ne spună că este sigur că va caştiga alegerile şi abia atunci îşi va da demisia din PNL. Doar astfel se îndeplinesc cele două condiţii. 1. Să primească o misiune mai înaltă decât preşedinte PNL 2. Misiune încredinţată de alegatorii, care nu-s tot una cu liberalii.
Din această perspectivă nu mi se pare nici stupefiantă şi nici inoportină declaraţia lui Crin Antonescu.
Problema s-ar pune aşa cum au comentat alţii doar dacă nu am decriptat corect declaraţia de final a invitatului în emisiune. Atunci, da, Antonescu şi PNL au o problemă.

6 comentarii:

Tanar liberal spunea...

Mda... Inteleg cum sta treaba. Crin Antonescu va castiga alegerile din toamna si atunci isi va da demisia din PNL. Una peste alta, liberalii sunt urmariti de un blestem: isi mazilesc intotdeauna conducatorii...

Emanuel Botezatu spunea...

Sunt un sustinator al lui Crin Antonescu. Intrucat nu vreau sa par un simplu partizan voi enumera cateva motive:
1. Are un trecut politic curat. Desi este de 20 parlamentar, nu a fost niciodata implicat in vreun scandal politic, nici nu au planat asupra sa suspiciuni de coruptie
2. Nu este un om care isi doreste cu orice pret puterea. A demonstrat acest lucru prin faptul ca a refuzat 2 portofolii ministeriale in guvernul precedent
3. Are un discurs politic echilibrat, lipsit de artificii populiste. A declarat inca de la bun inceput ca va avea o altfel de campanie si se tine de cuvant.
4. Este elegant, manierat, cultivat. O prezenta nu spectaculoasa, dar placuta. Genul de om potrivit sa reprezinte tara in relatiile internationale.
5. Pare potrivit ptr rolul de mediator, si nu de jucator.
6. Are in spate un partid care a avut performante bune la guvernare, performante care acum dintr-o certitudine au devenit un vis frumos.
7.Este singurul candidat care poate trezi sperante si incredere din partea alegatorilor

Unknown spunea...

A fost comentanta intens, pentru ca a lasat loc liber speculatiilor. Si cum portocalii nu prea au cu ce sa-l atace, macar sa profite de aceste speculatii, nu? Un maruntis aici, un maruntis acolo si spera si ei sa il poata 'face'. Au ajuns disperati, saracii.

Paula spunea...

Orice s-ar intampla sper ca sa ramana presedinte PNL. Mi-ar placea foarte mult sa fie ales presedinte al Romaniei Crin Antonescu !

Giurgiuveanca spunea...

Traian, nu mai incerca sa te dai de Chihote ca starnesti chicote.sau hohote. Cand scrii pentru un ciolan trebuie sa faci compromisuri si asa sa iti pierzi coaiele. e mai fair sa-ti recunosti cauza si sa lupti in numele ei asumandu-ti-o. Mai vorbim, vreau sa ma intorc in Giurgiu. Am sa te caut sa mai vorbim.Pana atunci te citesc. . . . . .

Metaxa spunea...

Pentru Giurgiuveanca.
Astept sa ma contactezi cand revii in Giurgiu. Atunci vom vedea cine are coaie si cine nu. Pana atunci iti pastrez anonimatul:)