9 aprilie 2010

Coşciug la second-hand

După război, o bună perioadă de timp, oamenii erau aşa de săraci încât morţii erau încălţaţi cu pantofi făcuţi dintr-un fel de carton, lustruiţi de-ţi făceai mustăţile în luciul lor. Văzuţi de la distanţă, jurai că sunt pantofi negri de lac, din ăia de-i purtau vedetele la Hollywood.
Încetul cu încetul sărăcia a fost scoasă din casă. Românul şi-a mai revenit la pungă, a renunţat la înmormântările second-hand. În primii ani după revoluţia din decembrie '89 am văzut câteva înmormântări în comunitatea băieţii cu gel pe păr, costume negre, ochelari fumurii şi merţane, de se oprea circulaţia pe 10 străzi.
S-au dus şi vremurile alea. Suntem în 2010, în pântecele celei mai crunte crize de după anii '70. Înmormântările făcute mai şpriţ de vară sunt iar la moda. Cine ar fi crezut că până şi coşciugarii se vor plânge că le merge tot mai rău. V-a lovit criza atât de crunt încât vă gândiţi că nu veţi avea bani de înmormântare? Nu intraţi în panică. O firmă de profil vă oferă coşciuge din carton.

Imaginea alăturată este o dovadă că nu-i o glumă de 1 aprilie. Sau dacă este, e una ce-ţi face trecerea mai uşoară. Să trecem Stix-ul cu zâmbetul pe buze.
Pentru infomaţii sau coşciuge ce pot satisface orice moft, inclusiv al celor ce au militat o viaţă pentru protejarea naturii, vizitaţi aici, fi-v-ar coşciugul uşor! Fabricanţii se laudă că: "Sicriele sunt 100% ecologice, fabricate din carton reciclat în Regatul Unit. Peste 80% din sicrie utilizate în prezent sunt fabricate din PAL; producţia de PAL necesită volume semnificative de formaldehidă, un poluant cancerigene.".
Atenţie întreprinzători, viitorul aparţine sicrielor din carton. V-am oferit pe gratis o idee din care să scoateţi bani, să vă asiguraţi traiul de mâine şi să vă faceţi o tranziţie uşoară.
Dat fiind faptul că cererea de coşciuge, din carton sau nu, a depăşit de mult oferta, preţurile fiind totuşi inabordabile, propunem primului ministru Emil Boc să lanseze programul Rabla pentru coşciuge sau programul Ultimul coşciug.

3 comentarii:

Lillee spunea...

Programul rabla pentru cosciuge...buna idee! Te sustin :))

nicole spunea...

Cam morbida afacerea, dar pe vremurile astea pare profitabila si nici macar nu mi-am luat masura. Da si in rate?

Metaxa spunea...

@ Lillee, programul "rabla" mi-a fost sugerat. Nu-i o idee originala.
@ Nicole, morbida afacerea, recunosc, dar banul nu stie de gluma.