29 mai 2009

Lebăda-nunceag

Cea mai tare ştire publicată astăzi în presa din România este următoarea:
"Un bărbat a apucat o lebădă vie de gât şi a folosit-o pe post de armă pentru a-şi ataca oponentul în timpul unei altercaţii pe malul unui râu în München, însă, din fericire, pasărea a scăpat nevătămată.
Potrivit presei locale, bărbatul, identificat doar ca Sebastian P. a atacat şi lovit un turist cu ce a apucat, printre care lebăda, sticle şi chiar un grătar cu cărbuni aprinşi. Victima a scăpat cu răni uşoare. Atacatorul, în stare de ebrietate în momentul incidentului, a fost condamnat de un tribunal din München la doi ani de închisoare cu suspendare."
Iată că românii au înţeles, în fine, că lebedele sunt bune şi pe post de nunceag (armă de autoapărare folosită experţi în arte marţiale -n.n.) nu numai la tigaie sau pe grătarul încins deja; deducem noi nehaliţii. Seby şi-a bătut adversarul de i-au mers fulgii. Motiv pentru care românul nostru a fost condamnat, mai şpriţ de vară, la numai 2 ani de închisoare şi nu la expulzare din Germania, cum s-ar fi întâmplat dacă atacatorul, după ce a frăgezit zburătoarea pe spinarea oponentului, ar fi pus-o pe grătar.
Presa, Made in Germany, împerfectă ca de obicei, nu precizează două lucruri importante. 1) De la ce a început incidentul, lăsându-ne pe noi să deducem. 2) Pentru ce a primit românul 2 ani de închisoare. Pentru vătămare corporală sau pentru folosirea lebedei pe post de armă... albă.

Niciun comentariu: