30 mai 2009

Pumnul de fier de la Giurgiu

Scris de sictireli pe 05/28/2009

În cazul încasatorilor de la Administraţia Naţională a Drumurilor Giurgiu, surprinşi cu botul în blidul cu miere al şpăgii, eliberaţi din arestul poliţiei pe motivul că nu sunt un pericol public, dar cu menţiunea că nu pot părăsi municipiul 29 de zile, avocaţii au atacat decizia magistraţilor la Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel va decide pe 1 iunie dacă cei opt angajaţi ai serviciului de încasare taxe au voie, sau nu, să părăsească localitatea.

La rândul lor procurorii au făcut şi ei apel împotriva deciziei de a fi cercetăţi în libertate cei opt. Prim-procurorul Radu Rădulescu, declara presei locale şi naţionale că banii descoperiţi în sediul adimistraţiei ar fi urmat să fie împărţiţi între angajaţi şi şefii lor.

Până aici nu ne-a spus nimic nou.

„Banii erau în pachete de ţigări, în cutii, pe dulap, după dulap… (Numai în buzunare nu – n.n.) Cei opt audiaţi au declarat că nu cunosc provenienţa banilor şi că nu ar fi pretins şi primit banii. Unii dintre lucrători au declarat chiar că banii ar fi fost puşi acolo de altcineva. “, a spus prim-procurorul Rădulescu. Apoi, face o declaraţie ce se vrea a fi şoc: “Sunt un pic dezamăgit. (Încă un dezamăgit în ţara asta? În ritmul ăsta unde o să ajungem?- .n.n.) Este decizia magistraţilor, o respect, dar vă spun că sunt hotărât să plec la pensie, am 34 de ani de muncă şi simt că mă lupt cu morile de vânt.”.

Domnuuuu prim-procuror, nea Radule, în Vama Giurgiu, în special la AND, se dă şpagă de ani buni. Matale pe unde ai trecut spre Bulgaria, nu prin Vama Giurgiu? Şiiiii???, nu plăteşti taxă de pod? Cât ai dat ultima dată? Poţi să ne arăţi chitanţa?
Magistraţii ţi-au respins dosărelul pe bună dreptate. Era subţirel, bre! Te miri de ce-şi bat joc casierii-încasatori de acuzaţiile lu’ matale? Dacă nu ai ştiut cum să-ţi organizezi echipa de intervenţie, aşa îţi trebuie. Ai vrut să faci show. De Show ai parte acum. Cât îţi lua să organizezi, pe tăcute, un flagrant, cu bani pe care să scrii MITĂ, MITĂ, MITĂ... Aşa că, lasă-ne cu vrăjeli cu demisie şi alte mofturi cu vânturile cu care, cică te lupţi. Mai bine pune-i pe liber pe procurorii din subordine care s-au ocupat de caz.

Dar, cum, mama dracu, să se întâmple aşa ceva? La Giurgiu până şi Cucu, purtătorul de cruci la înmormântări, ştie că mulţi avocaţi, procurori, judecători, poliţişti şi magistraţi sunt ca degetele unei mâini, strânse într-un pumb. Un pumn care ori loveşte dacă îţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala, ori se deschide la prima vedere a unor euroi.

Niciun comentariu: