25 mai 2009

Vinul şi veninul lui Voronin

Voronin, această seceră moldoveană îmbârligată cu ciocanul rusesc, declara la un moment dat, când se afla la Bucureşti, ameţit bine după câteva pahare de vin (de unde şi porecla VORONVIN) că doreşte să cucerească Bucureştiul cu vinurile moldoveneşti.
Părea atunci sincer. Părea a fi chiar român, deşi, cum spune el, vorbeşte moldoveneşte şi nu româneşte. Părea ca Voronin a înţeles în ce parte curge fluviul istoriei. Părea doar...
Când i-a ajuns funia la par lui Voronin, pe final de mandat, acesta şi-a dat arama pe faţă. Nu a simţit niciodataă româneşte. Crezându-se Dumnezeul de dincolo de Podul de Flori, moldoveanul şi-a luat poporul la bătaie pentru că s-a săturat de bunăstarea comunistă. Vinovaţii principali pentru anarhie cine puteau să fie dacă nu românii de pe malul occidental al Prutului.
Prin politica sa, ce ne aminteşte de Ceauşescu, Voronin nu a reuşit să cucerească Bucureştiul cu vinurile sale, ci cu sute şi sute de concetăţeni de-ai săi, care stau zeci de ore la coadă să obţină cetăţenia română.
La această oră oficiali din cadrul Direcţiei pentru Cetăţenie au declarat că s-au înregistrat peste 1500 de cereri. Aceleaşi surse susţin că numărul solicitărilor se va duba curând. Iată cu ce a reuşit VORONVIN să cucerească Bucureştiul.

Niciun comentariu: