6 octombrie 2009

FLASH

">Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon începe în a doua jumătate a lunii octombrie şi va ţine până la începutul lui decembrie. Campania se va efectua înaintea celei de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Prioritate au batranii cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici, copiii şi veteranii.
">Negocieri esuate pe tema cresterii salariului minim pe economie, care acum este de 600 de lei. Sindicatele vor un salariu minim de 740 de lei. Reprezentantii patronatelor nici nu vor sa auda de o majorare atat de mare şi propun un salariu minim de 650 de lei. Din calitatea sa de mediator, guvernul propune un salariu de 705 lei.
Elena Udrea şi Monica Iacob Ridzi au fost salvate de clopoţel astăzi în Parlament. Aleşii n-au mai apucat să dezbată cazurile actualului şi fostului ministru de la PDL. În cazul Monicăi Iacob Ridzi, procurorii aşteptau ca parlamentarii să voteze ridicarea imunităţii, astfel încât să poate începe urmărirea penală. Fostul ministru al tineretului şi sporturilor este acuzat de deturnare de bani publici. Elena Udrea a fost anchetată de colegii săi deputaţi pentru cum a cheltuit fondurile Ministerului Turismului. Astăzi urma să fie prezentat raportul comisiei conduse de liberalul Ludovic Orban. Şedinţa fost suspendată pentru că timpul destinat dezbaterilor s-a epuizat.
Noua lege a pensiilor stârneşte controverse
Blocul national Sindical este nemulţumit de decizia guvernului de a adopta legea unică a pensiilor prin asumarea răspunderii. Liderul BNS, Dumitru Costin, spune că era timp suficient pentru ca proiectul să fie discutat in parlament. În plus, căderea guvernului în urma asumării răspunderii ar adânci criza. Legea va pune capat pensionarilor anticipate şi a celor pe caz de boala care nu se justifică. În plus, vârsta de pensionare pentru bărbaţi şi femei va fi de 65 până în 2030.

Niciun comentariu: