8 octombrie 2009

Traian Băsescu, criticat în plenul PE de un eurodeputat PSD, pentru tratamentul aplicat presei


Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan l-a criticat pe preşedintele Traian Băsescu, în plenul PE, în timpul discuţiilor privind "libertatea informaţiei în Italia" spunând că şeful statului încearcă să decredibilizeze presa şi jurnaliştii care îl critică.
"În Italia, un prim-ministru încearcă să intimideze presa de opoziţie prin toate mijloacele. În România, un preşedinte încearcă să decredibilizeze presa şi jurnaliştii care îl critică. În ambele cazuri, vorbim de excese ale unor politicieni care se consideră deasupra legii. În România, cele mai recente ştiri ne arată nu doar un preşedinte care jigneşte, http://www.blogger.com/img/blank.giftâlhăreşte şi calomniază ziarişti, dar şi alte abuzuri ale unei puteri care, în preajma alegerilor prezidenţiale, pare că ar fi dispusă la orice, inclusiv la încălcarea legii, pentru a-l ajuta pe actualul şef al statului să fie reales", a declarat eurodeputatul social-democrat în plenul PE, potrivit unui comunicat al Delegaţiei PSD din PE remis MEDIAFAX.

Manifestaţii la Roma, pentru libertatea presei
Zeci de mii de manifestanţi s-au reunit sâmbătă, la Roma, la apelul Federaţiei Presei şi stângii italiene pentru a “apăra libertatea presei” şi pentru a denunţa imperiul mediatic al lui Silvio Berlusconi.
“Am numărat toţi participanţii şi mi s-a spus că suntem 300.000″, a declarat de la tribună unul dintre participanţi, în faţa unei mulţimi compacte reunite în imensa Piazza del Popolo, în centrul capitalei.
Silvio Berlusconi a calificat manifestaţia drept o “farsă absolută”, apreciind că “libertatea este mult mai mare în Italia decât în oricare altă ţară occidentală”.

Niciun comentariu: