6 octombrie 2009

Cine pleacă, cine rămâne, cine rezistă, cine pică?

Preluare de pe blogul http://sictireli.wordpress.com/
Cand s-a anunţat la tv ca niscaiva parlamentari de la PNL au trecut în barca Băsebocului, giurgiuvenii au făcut pariu că sunt senatorul Cezar Măgureanu şi deputatul Dan Pasat. Nu au fost aştia. Deocamdată. Mai e şi mâine o zi. Pariurile care se fac acum sunt: care va ceda primul şi cand.
Surpriza cea mare a giurgiuvenilor nu ar fi fost dacă ce doi trecuţi în barca portocalie a Iscusitului Cârmaci ar fi fost senatorul Cezar Măgureanu şi deputatul Dan Pasat, ci că nu au trădat până acum. Senatorul Măgureanu, rămas dator după campania electorală cu circa 700 de milioane de lei, a cochetat intens cu PDL. Nici acum nu i-a trecut fiorul de iubire când trece pe lângă grupul parlamentar PDL. Pentru cei ce nu ştiu cine-i Măgureanu, le spunem noi. Este tipul acela cu burta mare cât un butoi de 50 de vedre, iniţiatorul acţiunii "să alergăm în jurul Parlamentului să dăm burta jos. El a alergat circa 100 de metri.
Despre Dan Pasat nu am ce să vă spun. Tipul este printre cei mai mari chiulangii din Parlament. Gagiul stă tot timpul pe balta sa de la Hobaia. Deputatul Dan Pasat a rămas şi el dator după campania electorală, în care a aruncat banii cu lopata. Acum este hăituit de cămătari. Campania electorală l-a împins în braţele acestora. Se vorbeşte prin târg de o datorie de vreo 100 000 de euro. Nu ştim cât va mai rezista tentaţiei de a întinde mâna la oferta generoasă a pedeliştilor.
Despre primarii de pe raza judeţului Giurgiu (PSD sau PNL) nu mai are rost să vorbim. Teroarea este pe capul lor cât popota ofiţerească. Nici ei nu ştiu cât vor mai rezista. Ameninţările sunt pe faţă. Eşti cu noi, sau punem serviciile pe tine. Şi când zic " serviciile", nu mă refer la serviciile de ecarisaj sau salubritate. Se construiesc dosare la greu.

Niciun comentariu: